מה הסיכונים בהסכם לשכירות סאבלט? כידוע השכרת נכס יקר ערך לאדם שאינכם מכירים לזמן קצר אינו דבר פשוט. אמנם התרגלנו להשכיר דירות בין ישראלים אך עושים זאת בשימוש עם הסכם שכירות מסודר שמוכר ומוגן על ידי בית המשפט. אך מה קורה כאשר רוצים להשכיר את הדירה לאורחים מחו"ל, אנשים שיכולים להיעלם פתאום ללא תשלום שכירות על דירת סאבלט בה הם לנו..?
אמנם אתרי Sublet מוכרים עוזרים ומסדירים במעט את הענף על ידי גבייה של תשלום מראש אך אין הגנה בשלב זה על הציוד היקר או הריהוט שמגיע יחד עם הדירה, השכרת סאבלט לצעירים יכולה להתגלות כבעיה לא קטנה שגוררת עמה עלויות לא קטנות שמצטברות בנזקים כפי שמוכר לכולנו במלונות באילת שסובלים כל כך עד שמוותרים על אוכלוסיית הצעירים..
אז מה הסיכונים בהסכם לשכירות סאבלט? ניתן לחלק את הסיכונים לכמה קטגוריות חשובות ולכל אחת נתן טיפים, הסברים איך נמנעים מהם:
1. אי תשלום על ימי שכירות סאבלט כפי שנקבע.
כאשר משכירים דירת סאבלט לחבר או בן משפחה יכולה להיווצר בעיה בה הנכם מתקשים לבקש את כספכם לאחר תקופת השכירות. במקרים בהם השכרתם את הדירה לאנשים שאינכם מכירים ולא חתמתם על חוזה סאבלט הרי שגם לכם יש בעיה לא קטנה וייתכן ותמצאו עצמכם ללא תמורה לאחר תום השכירות שהרי אין להם בעיה להיעלם וחובת ההוכחה עליך.
2. גרימה של נזקים לרכוש.
גם במקרים בהם הכל נראה כתקין במהלך השכירות ייתכן מאוד שתגלו רכוש שבור והרוס רק לאחר שהדיירים עזבו את המקום. קל מאוד לשבור ארוך או ספא ולהסתיר זאת עד לרגע בו האורח נעלם מהמקום. כאשר מדובר באורח שמתגורר בחו"ל הבעיה חמורה אף יותר מאחר ואין לכם שום דרך לאתר אותו ולתבוע את זכויותיכם.
לשם כך נהוג לחתום על נספח לחוזה שכירות בו השוכר מעיד על מצב הרכוש וחותם על תקינותו ובמקרים בהם אכן נהרס ציוד הרי שעליו לשלם ובמקרים בהם הדירה נשכרה מאיירביאנבי הרי שניתן לפנות אליהם עם ההגנה שהם מספקים.
3. היעלמות (גנבה) של ציוד מהבית.
אמנם נדיר ששוכר עושה צעד מסוג זה אך חייבים להכיר בכך שזה בהכרח קיים. שוכר שמחזיק מפתח לדירה לפרק זמן קצר ולא חתם על חוזה סאבלט או לצורך העניין לא חתם על דבר, במקרים רבים גם שמו של השוכר בדוי הרי שיש לו חופש פעולה לרוקן מהדירה כל פריט בעל ערך בצורה חלקה ופשוטה כאשר אתם בטוחים שמולכם עומד שוכר לגיטימי שבא ליהנות.
4. הפרת זכויות בעל הדירה.
אין דבר גרוע מהמקרים בהם אתם משכירים את הדירה שלכם לכמה ימים ויוצאים לחופשה וחוזרים לשמוע מהשכנים כמה אתם לא בסדר ושהשוכרים עשו רעש והתנהגו בצורה לא הולמת. הפרת זכויות יכולה להיווצר במגוון רחב של דרכים אך בעיקר בפגיעה בסביבה ובשכנים ויכולה לגרור אי נעימות משמשעות.
5. תשלומי מסים כחוק.
רוב מוחלט של משכירי דירות הסאבלט בוחרים שלא לדווח על הרווח שנוצר. לרוב בעל הזכויות נמנע מכך מאחר ומדובר במקרה חד פעמי עליו לא נרצה לפתוח תיק במס הכנסה, אם זאת מאחר ומדובר בפעילות עסקית יש חובה לעשות זאת ולכן עליהם לדעת שיש לשלם תשלומי מס על הרווח כפי שמוגדר בחוק.
מסים על השכרת דירת סאבלט / מסים על שכירות משנה יכולים לנוע בהתאם לסוג העוסק שפתחתם או לחלופין ניתן לגשת למס הכנסה ולדווח על הכנסה חד פעמית ולשלם מס במקום כדי להסיר מכם את הסיכון להיתפס מעלימים מס ולקבל קנס משמעותי.
אז מה עושים? כדי להתגונן מסיכונים אפשריים בהשכרת דירת סאבלט חשוב מאוד לשמור על כללים ברורים:
- משכירים רק דרך אתרי סאבלט מוכרים.
- משכירים רק לאחר קבלת תשלום.
- משכירים רק לאנשים שמציגים תעודה מזהה וגילם גדול מ25.
- חותמים על חוזה שכירות סאבלט אף אם לא נעים.
- מוסיפים נספח לרישום תקינות הריהוט והרכוש בדירה.
- שמים עין על הדירה גם במהלך תקופת שכירות המשנה.
חוזים רלוונטיים להורדה:
רוצים שננהל לכם את הנכס? תנו לנו לעזור לכם! השאירו פרטים: