כל סטודנט שמתגורר בדירת שותפים יודע שאחד הנושאים המורכבים ביותר לעקוב אחריהם זה ההוצאות שעל כל אחד לשלם. בדירת שותפים לרוב יהיה מקרר אחד וארון מצרכים אחד כאשר לכל שותף יש את המדפים שלו וכולם יודעים מה של כולם. אך בין סמסטרים או כאשר החבר'ה בדירה נהנים מקצת זמן איכות יש מקרים רבים בהם כולם משתפים זה את זה ומפנקים בארוחה משותפת או ביציאה בה ההוצאות מתערבבות זה בזה. מעבר לכך, פעמים רבות ששותפים לדירה יקבלו את חשבון הגז / מים / חשמל / ארנונה ועוד כאשר החלוקה הופכת למעיקה ומעצבנת ובדיוק בשביל זה המציאו אפליקציות חכמות שמטרתן לעזור לכם להתמודד עם סך ההוצאות בצורה שווה ובשקיפות מלאה.
בחלק מהדירות ממש חיים יחד והמשמעות היא שכל אחד משלם סכום כסף מסוים שצריך להספיק לחודש שלם. עם כסף זה השותפים יבצעו קניות וישלמו את הוצאות הבית. במקרים אלו תמיד יהיה שותף אחד שמבזבז יותר מהאחרים והשותפים האחרים מרגישים אי נעימות לדבר על כך. אפליקציה לניהול תקציב יכולה לסדר ממד זה כפי שתוכלו לראות באפליקציות המוצעות מטה:
6 אפליקציות לניהול תקציב דירת שותפים:
1. Splittable – האפליקציה עם חווית המשתמש הטובה ביותר
זוהי ללא ספק האפליקציה החווייתית והטובה מכולן. יש בה את הצבע הייחודי לכל שותף לדירה, צבע לכל סוג של תשלום ובעיקר שקיפות מדהימה כאשר בכל רגע נתון כל השותפים בדירה יודעים מי הוציא ועל מה ההוצאה. מעבר לכך, כאשר אתם מבצעים תורנות תשלומים על שירותים שונים או על יציאות לבילוי האפליקציה תעקוב עבורכם ותקבע את התור לתשלום. באפליקציה ניתן להגדיר את היחסי תשלום כך שאחד שצריך לשלם פחות כסף על חשמל מאחר והוא נמצא בדירה רק בלילה יקבל דרישה מותאמת אוטומטית לתשלום לפי חלקו. כך שתמיד אנו יודעים על מה החברים לדירה מוציאים כסף וכמובן אילו הוצאות צפויות עלינו לשלם בקרוב וכך כל הבעיות נחסכות.
להורדה: אייפון | אנדרואיד | אתר האפליקציה
2. Splitwise – האפליקציה הפופולרית ביותר לחלוקת תקציבים
מכירים את זה שאתם יוצאים לבלות או סתם לקניות והשותף או השותפה לדירה אומרת: "תשלם עליי אחזיר לך בבית.." אז בדיוק למצבים אלו נועדה האפליקציה הזו. בכל רגע נתון רשום מי שילם על מה ואילו מהדיירים האחרים בבית חייבים לו על כך. כל ההוצאות מחולקות בצורה ויזואלית לקטגוריות צריכה ומאפשרות לנו להבין בדיוק מה אנו חייבים לשלם ובעבר מה. כמובן שהאפליקציה שומרת לכם על מאזן כך שבמידה ולא תשלמו לאחר זמן החוב שלכם לשותף לדירה יגדל וכולם רואים את זה כך שזה לא כל כך נעים עבור החייב.. מעבר לכך, האפליקציה תשלח לחייב תזכורות על כך שהוא עוד לא השיב את הכסף שלווה או שהאחראי על הדירה שילם וכך אין בלגן בהוצאות.
להורדה: אייפון | אנדרואיד | אתר האפליקציה
3. Settle Up – האפליקציה הוותיקה לניהול תקציב משותף
כאשר סטודנטים מתגוררים באותה הדירה אך מנהלים שעות שונות וכולם יוצאים ונכנסים ואין יותר מידי זמן לדבר ובכל זאת רוצים לשמור על מעקב וסדר בהוצאות המשותפות, זוהי האפליקציה עבורכם. באפליקציה זו כל אחד שיוצא ומבצע רכישה, תשלום על מצרכים, תשלום על תשתיות מים גז וכ"ו פשוט מוציא את הכסף מכיסו ורושם את הסכום ששילם באפליקציה. בסוף חודש החברים לדירה נכנסים לאפליקציה ורואים כמה כל אחד שילם וכמה כסף יש לשלם לאחרים כדי לאזן את ההוצאות. כמובן שמומלץ לדרוש שלכל אזכור באפליקציה תישמר אסמכתא בדמות קבלה שתוכנס לתיבה בבית כך שכולם יהיו בטוחים שהרכישה אכן הייתה על הסכום האמור. אפליקציה זו מעולה לאלו שרוצים סדר בלי כאב ראש ועדכונים יום יומיים.
להורדה: אייפון | אנדרואיד | וינדוס | אתר האפליקציה
4. BillPin – האפליקציה לשיתוף חברים בהוצאות על כל דבר
זוהי אפליקציה מעניינת. ההתנהלות בה דומה יותר למעין רשת חברתית בה ניתן להשוויץ בהוצאות או ברכישות שונות גם כאשר אתם לא שותפים לדירה. כלומר, היא מעולה לארגון מסיבות ואירועים בהם כל אחד חייב לרכוש מוצרים שונים כאשר הצדדים משווים בסופו של דבר את ההוצאות שווה בשווה. ניתן לעשות שימוש באפליקציה זו גם לתשלום דמי שכירות וכל הוצאה אחרת הקשורה לדירת שותפים כאשר השותפים הנוספים לדירה יראו כל רכישה ויוכלו לדעת כמה הם חייבים לכם כדי לקחת חלק בעלויות. בסופו של תהליך יהיו לכם שני עמודות: עמודת החובות שלכם ועמודת החייבים לכם וכך ניתן לאזן את ההוצאות בדירה בצורה אחראית והוגנת בין השותפים.
להורדה: אייפון | אנדרואיד | אתר האפליקציה
5. Split Bill האפליקציה הפשוטה והמהירה לניהול תקציב משותף
מכירים את זה שהכול מורכב מידי? האפליקציות מעלה נראו לכם מסורבלות ומעיקות? זוהי האפליקציה שנועדה עבורכם: עיצוב נקי וחלק עם מעט מאוד אפשרויות כאשר החלוקה בין השותפים לדירה מעולם לא הייתה ברורה יותר. כל מה שעליכם לעשות זה לבחור שותף לדירה או מוצר שרכשתם ואת העלות לחוב שלו אליכם ולשמור. כך כל הוצאה על הדירה מוזנת ב2 קליקים ממש כאשר בסוף חודש כל השותפים לדירה עוברים על סך ההוצאות ומחלקים את העלויות שווה בשווה. ניתן לראות את האפליקציה הזו יותר כמו יומן תזכורת ופחות כאפליקציה מורכבת שממש תחלק עבורכם את ההוצאות ועדיין מדובר באחת האפליקציות הנוחות ביותר ואשר יתאימו במידה ויש בדירה שותף שאינו חובב טכנולוגיה ומסתבך באפליקציות האחרות.
להורדה: אנדרואיד
6. שותפים – האפליקציה הישראלית בעברית מלאה
https://youtu.be/1DQX1Js9gec
להורדה: אייפון | אנדרואיד | אתר האפליקציה
האם אפליקציה לניהול תקציב באמת חשובה לי?
בגדול. רוב הסטודנטים בדירות שותפים מסתדרים מצוין גם בלי אפליקציות שיעשו עבורם סדר. אך במידה ומוסיפים בחוזה שכירות שותפים סעיף שמחייב שימוש באפליקציה מסוימת ומחייבים את השותפים לדירה לעשות בה שימוש מלכתחילה הדבר יעשה לכם חיים קלים במיוחד ויחסוך לכם הרבה כאבי ראש ואי נעימויות כאשר כל אחד יודע מראש על מה עליו לשלם ולא ינסה להתחמק מכך בטוענות שונות. אפליקציות נועדו להקל עלינו את החיים ובמידה ודיירי הבית מוכנים לשימוש באחת מהאפליקציות הללו אנו נמליץ על כך בחום.
חשוב לזכור שנשים וגברים מתנהלים אחרת עם כסף ובוודאי עם הון משותף וכך הדבר גם משתנה בין אדם לאדם. כאשר יש שקיפות בהוצאות המשותפות כולם מרגישים חובה לחסוך בעלויות המחיה ולנצל את המקסימום בכסף שעומד לרשות דיירי הבית. בסופו של דבר לעתים קרובות ניתן לחסוך עשרות עד מאות שקלים רק על ידי כך שכולם יודעים שעליהם לנצל את הכסף בצורה נאותה ולא בפזרנות על דברים יקרים שאין לשאר השותפים צורך בהם. חיים טוב יחד? רוצים שהדבר יימשך? אפליקציה בהחלט יכולה לעזור בכך..
תגובה אחת
מאמר מועיל ועושה סדר! תודה רבה.
יש גם את מיי פיננדה שלא רעה בכלל.