איך לצאת מחוזה שכירות כאשר שטר חוב או צ'ק ביטחון אצל המשכיר?

איך לצאת מחוזה שכירות
איך לצאת מחוזה שכירות

איך לצאת מחוזה שכירות? זו שאלה אותה שואלים כאשר בעל הדירה אינו סימפתי או גרוע מכך מתנכל לכם. לצערנו אנו רואים עוד ועוד סיפורים על אנשים ששכרו דירה אך גילו בהמשך הדרך שבעל הדירה אינו מוכן לספק את מלוא האחריות הנדרשת. למה הכוונה? בכל שנה, בתחילת החורף יש הפסקות חשמל, הצפות, בעיות בטיחות שונות שיש לפתור וגל של שוכרים מגלים שבעל הדירה פשוט אינו מוכן לתקן את הבעיות. לא נעים להתגורר בשכירות בדירה מוצפת מים ולגלות שאין למי לפנות ואין לבעל הדירה כוונה לטפל בבעיה שעלותה אלפי שקלים. הבעיה חמורה שבעתיים כאשר חותמים על הסכם שכירות בלתי מוגנת שהורד מהאינטרנט ואינו מכיל סעיפים המתייחסים למקרה מסוג זה.

כאשר בעל הדירה לא מוכן לתקן וכאשר הדירה אינה ראויה למגורים רבים שואלים איך לצאת מחוזה שכירות? ומגלים מעט מאוד תשובות מדויקות. ובצדק. לא פשוט לבטל הסכם משפטי אשר בו התחייבתם לתקופת שכירות מסוימת. ולכן התשובה למצב זה תתחלק לשניים:

איך לצאת מחוזה שכירות כאשר יש ליקויים בדירה?

כאשר ישנם ליקויים קטנים כדוגמת רטיבות בקירות או אפילו נזילות קטנות בתקרת הבית הרי שניתן להמשיך לחיות בדירה ולקיים את ההסכם עליו חתמתם אך על בעל הדירה לתקן את הליקויים שנוצרו כדי שהבית לא יוצף במים בגשם הבא. ליקויים אלו חייבים להיות מתוקנים בתוך פרק זמן הגיוני מרגע היוודע לבעל הדירה על כך. במידה ובעל הדירה מסרב לתקן את הליקויים ביכולתם להזמין איש מקצוע אמין ובמחיר הוגן לטפל בבעיה ולגרוע את עלות הטיפול בדמי שכר הדירה שתשלמו בחודש שלאחר מכן. נכון, צפוי להיות לכם ריב לא קטן עם בעל הבית אך את החוזה לא תוכלו לבטל משום כך אלא רק למנוע את התקלה ולקיים את ההסכם שעליו לא הייתם חותמים אילולא ידעתם שתהיה נזילה או רטיבות שמפריע לחיי היום יום.

כדי לצאת מחוזה שכירות במקרים אלו, ניתן להיעזר בנקודות היציאה השונות בהסכם שמאפשרות לכם לסיים חוזה שכירות על ידי הבאת שוכר חלופי או על ידי תנאים נוספים שנוספו להסכם בין הצדדים. גם במקרים אלו חשוב להיות זהירים – פירוט בהמשך המאמר.

איך לצאת מחוזה שכירות כאשר הדירה אינה ראויה למגורים?

החתימה על הסכם שכירות נעשתה מתוך כוונה שיהיה לשוכר היכן לחיות ולהתקיים. במידה והבית אינו ראוי למגורים. כלומר, הוצף, נהרס, מסוכן למחייה מכל סיבה נוספת, רשאי השוכר לטעון שזהו מקח טעות ושאינו מחויב להסכם זה. כאשר בוחנים מקרים מסוגים אלו במבחן האדם הסביר ניכר לכל שאין אפשרות לחייב את השוכר להישאר בחוזה המסכן את חייו או כאשר התמורה אינה הוגנת. במקרי קיצון בהם יש שיטפון או הצפה שאינה בשליטת הצדדים יכול לטעון המשכיר לסיכול חוזה כלומר, שהדבר לא נגרם באשמתו ולכן לא ניתן לטעון כלפיו שהוא אשם בהפרת הסכם שכירות אך בהחלט ניתן למנוע כל נזק עתידי על ידי מעבר לדירה אחרת. אך במידה ומדובר בהתעלמות מסכנה או מזלזול בשוכר דבר שאילץ את השוכר לחפש דירה חלופית לא רק שניתן יהיה לעזוב את ההסכם אלא גם לאחר מכן ניתן לתבוע את בעל הבית על עגמת הנפש ועלויות מעבר דירה על כל המשתמע מכך בתביעה בבית משפט אזרחי.

ולמרות האמור סיום חוזה שכירות לפני הזמן אינו דבר פשוט! ישנם כללים וסדר פעולות ואין מקום לעזיבת דירה על דעת עצמנו. כדי לא ליפול למצב בו תהיו אלו שמפרים את ההסכם שנחתם כדאי לפעול בסדר הבא:

  1. לפנות לבעל הדירה ולהתריע על סכנה או בעיות בדירה.
  2. לנסות ולתקן את הבעיה בכוחות עצמנו על ידי אנשי מקצוע.
  3. לאתר שוכר חלופי במידת האפשר.
  4. לבקש חוות דעת משפטית מעורך דין שמאשר לכם שהזכות לביטול הסכם בידכם.
  5. להציג את חוות הדעת לבעלי הדירה ולדרוש חזרה את הערבויות שבידיו.
  6. החזרת מפתחות ועזיבת הדירה.
  7. במידת הנדרש: הגשת תביעה אזרחית נגד בעל הדירה שהפר חוזה.

על פי חוק אסור לנו לקחת את החוק לידיים ויתרה מזאת על שני הצדדים לעשות כל שביכולתם לקיים את החוזה גם אם משמעות הדבר להשקיע זמן וכסף מהכיס שלנו ולדרוש את כספינו חזרה לאחר מכן. במידה והחלטנו לעזוב כדאי לנסות ולמצוא שוכר חלופי תחתינו כפי שמופיע בהסכם שכירות עליו חתמנו וזאת כדי שלא יהיה למשכיר כל עילה נגדכם.

רוצים לפנות אל כותב הסכמים? לחצו כאן למעבר ליצירת קשר.

כדי לסבר את האוזן במעט להלן פנייה שהתקלה באתר:

שוכר דירה ביקש לסיים את חוזה השכירות מוקדם מהזמן. לצורך כך אישר לו בעל הדירה (אדם נחמד) להביא שוכר חלופי כמוסכם ולעזוב. השוכר מצא שוכר והפנה אותו לבעל הדירה שמצידו חתם עמו על הסכם שכירות ואף אמר לשוכר הנוכחי שהשוכר החלופי טוב עבורו וניתן יהיה לבוא ולאסוף את צ'ק הביטחון בימים הקרובים. אך לאחר יום או יומיים התחרט המשכיר לאחר שביצע בדיקת רקע כלכלית לשוכר החלופי ועלה בלבו חשש והם ביטלו את ההסכם והפונה שאל אותנו האם זכותו לעזוב את הנכס שהרי קיבל אישור בעל פה ובכתב (התקבל דוא"ל המאשר איסוף הצ'קים..) למרות שבוטל ההסכם אל מול השוכר החלופי?

התשובה לשאלתו מורכבת מאוד אך אפשרית לבירור על ידי מעבר על הסכם השכירות עליו חתם ובחינה של המקרה לעומקו. לשם כך הפנינו את הפונה לעורך דין שיעבור עמו על הפרטים ויוציא לו חוות דעת משפטית אשר אתה יוכל לפנות לבעל הדירה ולבקש את סיום החוזה וקבלת הערבויות חזרה. קבלת חוות דעת משפטית שמאשרת סיום חוזה שכירות בעצם מוכיחה שבעזיבה של הדירה טרם תום תקופת השכירות הוא פעל בתום לב מאפשרת עזיבת הדירה ברוגע ומתוך ידיעה שברמה המשפטית הוא מוגן.

כידוע יש סוגי ערבויות שונים: שטר חוב , צ'ק ביטחון , שטר ערבות , ערבות בנקאית ועוד ובכל אחד אופן ביטול והחזרת הערבות נעשה בצורה אחרת. במידה ואכן פיניתם את הדירה וסיימתם את השכירות יש לידע את הבנק / את הערבים שחתומים על החוזה ובעצם כל אדם שנקשר בצורה כלשהי להסכם וזאת כדי שיידעו שאין להם חובה כלפי בעל הדירה גם במידה וייפנה אליהם.

 

צריכים מומחה בדיני מקרקעין?

השאירו פרטים לחזרה:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

גרים במבנה פוטנציאלי לפינוי בינוי?

בואו לבדוק תהליך התחדשות עירונית בבניינכם או של קרוביכם

אהבתם?

שתפו למי שחשוב לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

*בדיקת התאמה קצרה ללא התחייבות, לטובת זירוז הליכי פינוי-בינוי בבניין שלכם, או של הקרובים שלכם.

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

התחל שיחה
היי תרצה להתייעץ?
היי :)
איך נוכל לעזור לך?