מה ההבדל בין חוזה שכירות לחוזה שכירות בלתי מוגנת?

חוזה שכירות מוגן
הסכם שכירות מוגן לדירות וקרקעות למגורים

הצורך בחוזה שכירות עולה כאשר עוברים דירה. תהליך העברת נכס השווה מליונים לידיים של אדם אחר מצריך אמון ורוגע שזכויות המשכיר אינם נפגמות. במקרים רבים עם הזמן מתגלעים חילוקי דעות בין השוכר למשכיר דבר שמאלץ התערבות משפטית, מאחר ויש חובה בחוק לחוזים שבכתב בכל הנוגע למקרקעין הרי שלחוזה עליו הצדדים חתומים יש משמעות אדירה לעסקה הנרקמת.

יש סוגים שונים של חוזי שכירות, אנו נתמקד בחוזה השכירות הסטנדרטי לבין חוזה השכירות הבלתי מוגנת שרבים אינם יודעים את משמעותה. כיום רבים מחפשים באינטרנט חוזה מחייב אך אינם יודעים אם החוזה עליו הם סומכים אכן מגן עליהם. חוזים כיום ברובם אינם מוגנות ולכן המשכיר לא לוקח סיכון גדול מידי ולכן הם לא נוטים לברר את העניין ליסודו.

בפועל אין הבדל בין סוגי החוזים המתוארים ושניהם מייצגים את אותה המטרה. האחת עושה זאת בבירור והאחרת באמצעות הטרמינולוגיה המופיע בחוזה עצמו. מאחר והיום כבר אין חוזי שכירות מוגנים אין לכם צורך בדאגה אך בכל זאת נפרט מעט יותר:

חוזה שכירות סטנדרטי 

חוזה שכירות סטנדרטי מכיל את הפרטים הבסיסיים ביותר להסכמות אליהם הגיעו הצדדים במשא ומתן על החתום במסמך זה שני הצדדים מסכימים והוא מחייב אותם. בהסכם הסטנדרטי אין הרבה מידע וחסר מידע רב שמשאיר הרבה מקום למחלוקות וויכוחים עתידיים כאשר השוכרים או המשכירים אינם עומדים על הבטחותיהם שנעשו בעל פה או שלא נעשו בכלל.

חוזה שכירות מוגנת

חוזה שכירות מוגנת הינו חוזה מורכב בהרבה וכבר לא ניתן לעשות בו שימוש. בחוזה מסוג זה יש הגנה משפטית על השוכר דבר שאינו מאפשר לבעלים על הקרקע או הדירה לפנות את הדייר בכוח בשום שלב במהלך ההסכמים ביניהם. חוזים מסוג זה נקראים בין היתר "הסכם בדמי מפתח" והם מתארים מצב בו השוכר משלם סכום גדול של כסף אך בערך נמוך משמעותית מערכו בשוק הנדל"ן ובתמורה מקבל את הזכות לחיות בשקט ללא דאגות מפינוי – במקרים רבים מדובר בדמי שכירות נמוכים במיוחד שאינם משתנים.

בעלי נכסים שמושכרים בדמי מפתח (שכירות מוגנת) עושים זאת בחוסר רצון מאחר והוריהם השכירו את הנכס בתקופת המנדט הבריטי ולא ניתן לעשות דבר בכדי לפנות את הדייר העקשן. במקרים אילו הבעלים של הנכס ינסו להימנע ככל הניתן מלבצע תיקונים ולטפל בדירה וזאת כדי לגרום לשוכר להתפנות מרצון ולבעלים לקבל את הזכות חזרה על הנכס.

צריכים עזרה מעורך דין? השאירו פרטים ונחזור אליכם!

צריכים מומחה בדיני מקרקעין?

השאירו פרטים לחזרה:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

גרים במבנה פוטנציאלי לפינוי בינוי?

בואו לבדוק תהליך התחדשות עירונית בבניינכם או של קרוביכם

אהבתם?

שתפו למי שחשוב לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

*בדיקת התאמה קצרה ללא התחייבות, לטובת זירוז הליכי פינוי-בינוי בבניין שלכם, או של הקרובים שלכם.

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

התחל שיחה
היי תרצה להתייעץ?
היי :)
איך נוכל לעזור לך?