האם שוכר מחויב בביטוח לדירה? בדקו את החוזה

האם שוכר מחויב בביטוח לדירה
חובת ביטוח לדירה שכורה על השוכר

שוכרים רבים נמצאים במצב לא נעים כאשר הם מוצאים נכס מתאים עם מחיר אותו הם יכולים להרשות לעצמם אבל בהגיעם לחתימה על החוזה מתברר להם שחובה עליהם לשלם על ביטוח לדירה ולפעמים כאשר יש תכולה יקרה אז גם על הערך הצבור של הדירה כולה. אמנם לא ניתן לבקש מהשוכר לשלם על ביטוח לצנרת ומערכות שאינם בשליטת השוכר אך יש רבים שבכל זאת מחייבים זאת וכמובן ששיקול הדעת של השוכר האם הוא מעוניין לשלם סכומים אילו כחלק מחוזה השכירות.

המשכיר אינו מבקש מימון ביטוח זה בגלל רוע לב אלא מניסיון בו שוכר פגע בנכס ולא עמד בתשלומים שהיו הרבה מעבר לתקרת השכר שלו. לפעמים הבקשה למימון הביטוח נועדת לסנן שוכרים ולברור מתוכם רק את אילו בעלי האמצעים שעליהם ניתן לסמוך. במידה ואדם מסכים לשלם על ביטוח לדירה שכורה, בעלי הדירה יכולים להירגע מאחר ויש גורם מוכר ומוסמך שידע להחזיר את כספו.

יש סוגים שונים של ביטוחים ולא כולם הם מחובתו של השוכר ובכל זאת העניינים מתחילים להסתבך ככל שמעמקים בחוזים שונים. שימוש בעורך דין יכול להיות משמעותי מאוד עבורכם מאחר והוא ידע איך לגונן עליכם בצורה המרבית ולהסיר אחריות מתקלות שאינם בידי אדם כלומר פוליסת הביטוח אף היא תהיה נמוכה בהרבה.

ביטוח יכול להיות שימושי לא רק לכיסוי נזק אלא גם במקרים בהם יש צורך בכיסוי אובדן שכר הדירה שנמסר מראש אך בגלל נזקים שנגרמו לא התאפשר להתגורר בו עד לתיקון הנזק וחזרה לחיים תקינים. אמנם זה נראה כשולי אך תשלום נזקים + שכירות 2 דירות יכול להיות בדיוק הדבר שיפיל את השוכר לתהום ממנו יתקשה מאוד להיחלץ.

ניתן להימנע ממצב בו אתם מתחייבים בחוזה על חובת ביטוח לדירה וזאת על ידי מעבר פרט פרט יחד עם עורך דין וסימון סוגים שונים של נזקים שאינם בתחום אחריותכם כדוגמת נזקי צנרת שביטוח עבורם מייקר משמעותית את העלות אך הצנרת לא ניזוקה משימוש טבעי של דיירי הבית ולכן אין טעם שתשלמו על כך בכל חודש.

הימנעו ככל יכולתם מהתחייבות מוגברת על נזקים כלומר אל תתפתו לחתום על חוזה מחייב אתכם על ההוצאות שבעל הדירה בעצמו מחויב בתשלום ושלמו אך ורק על דברים שהגיוניים ונכונים לתשלום לפי דין. שימו לב לתשלומי ההשתתפות עצמית במידה ומתרחש נזק, האם הוא חל על עליכם או על בעל הבית ועוד עשרות פרטים קטנים וחשובים.

ישנם ביטוחים מיוחדים ונדירים לדוגמה כאשר יש רעידת אדמה או אסונות טבע שונים שמשולבים בחוזה שכירות ועליהם ניתן לחתום אך חשוב לשים לב לסכום אותו תצטרכו לשלם במידה והבית יינזק ולנסות להוריד אותו כמה שיותר נמוך. כמובן יש להתייחס גם לביטוח צד ג' שלא פחות חשוב ובו השוכר לוקח אחריות על נזקים שיכולים להיגרם לאחרים בדירתו או בגללו במקרים בהם יש שריפה או כאשר אדם נפצע בדירה.

חושבים שאתם יכולים לעשות שימוש בחוזה שכירות שהורדתם און ליין? חשבו שנית – חשוב לשוכר ולמשכיר לוודא שהחוזה שכירות כתוב בצורה הוגנת ומתייחס למקרים מסוגים שונים גם עם הסיכוי להתרחשותם נמוך יחסית. ביטוח זה אחלה דרך לכסות על נזקים והפתעות ויש לצרף חיוב זה לחוזה במידת האפשר וכמובן לא לשכוח לבטל או להעביר את הפוליסה במעבר דירה בהמשך.

רוצה לחסוך כסף על ביטוח לדירה? השאר פרטים:

צריכים מומחה בדיני מקרקעין?

השאירו פרטים לחזרה:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

גרים במבנה פוטנציאלי לפינוי בינוי?

בואו לבדוק תהליך התחדשות עירונית בבניינכם או של קרוביכם

אהבתם?

שתפו למי שחשוב לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

*בדיקת התאמה קצרה ללא התחייבות, לטובת זירוז הליכי פינוי-בינוי בבניין שלכם, או של הקרובים שלכם.

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

התחל שיחה
היי תרצה להתייעץ?
היי :)
איך נוכל לעזור לך?