עומדים לרשותכם מיליונים להשקעה? רוצים להינות מתשואה על הכסף שחסכתם ואו ירשתם? מדריך זה נועד עבורכם. אנו נעבור במדריך זה על 2 השאלות הבאות:
- מה עושים עם 2 מיליון שקל ומעלה?
- איך משקיעים 2 מיליון שקל ומעלה?
בעצם, אנו מנסים להבין מה עושים ואיך משקיעים סכומי כסף גדולים על מנת לשמור על ערכן ואו על מנת ליהנות מתשואה גבוהה יותר מזו שאנו מקבלים במידה והכסף שוכב לו בחשבון העו"ש או בפקדון סגור בבנק.
מיליונים להשקעה – מדריך
כאשר יש בידינו כמה מיליונים להשקעה, אנו נרצה לחפש את אפיק ההשקעה הכדאי ביותר. אך, מאחר ויש כל כך הרבה אפשרויות להשקעת הכסף, עלינו להתמקד ולבחור באותן אפיקי השקעה שמציגים את התוצאות הנוחות והמתאימות ביותר עבורנו. מאחר וכל משקיע מתנהג שונה ומקבל החלטות בצורה אחרת, עלינו לחלק את המשקיעים ל-2 קטגוריות עיקריות:
- משקיעים לקראת שיא חייהם – משקיעים בני 20-50.
- משקיעים לקראת פרישה – משקיעים בני 50 ומעלה.
רוצים לבדוק מה עליכם לעשות עם 2 מיליון שקל ומעלה להשקעה? יצאנו לדרך!
מה עושים ואיך להשקיע 2 מיליון שקל ומעלה?
התמזל מזלכם והצלחתם לחסוך ואו לרשת מיליוני שקלים. כעת עומדת בפניכם מטלה לא פשוטה והיא כמובן לאתר את ההשקעה הטובה ביותר לכסף הקיים. ביכולתכם להשקיע את הכסף בשוק ההון אך מדובר בשוק תנודתי מאוד שיכול להשתנות במהירות רבה (משבר 2008 כדוגמה) ולכן אנו לא נתייחס לאפיקים אלו. אלא רק להשקעות נדל"ן.
חילקנו את התשובה על השאלה לשני הקטגוריות שהצגנו מעלה:
משקיעים לקראת שיא חייהם:
משקיעים בני 20-50 שעובדים קשה ומרוויחים היטב למחייתם בהחלט יכולים להרגיש בנוחות רבה יותר בשלב זה. מאחר ונכון למועד זה, מקור הכנסתם הנו מעמל כפם וביכולתם לקחת סיכונים גבוהים יותר גם בהשקעה של 2 מיליון שקל ומעלה:
מה עושים עם 2 מיליון שקל ומעלה?
משקיעים כמובן!. כאשר כסף יושב בחשבון העובר ושב שלנו לאורך זמן, לא רק שערכו אינו עולה אלא ערכו אף נשחק מכוח האינפלציה (ירידת ערך הכסף). גם כאשר סוגרים את הכסף בפיקדון, במקרים רבים הריבית על הכסף נמוכה מגובה האינפלציה ולכן אין ברירה מלבד נטילת סיכון הכרחי והשקעת הכסף באפיקים שונים.
2 מיליון שקל ומעלה זהו סכום שמכניס אתכם למגרש של המשקיעים הגדולים. זהו סכום מספיק גדול בכדי שתוכלו לבחון השקעות אקזוטיות ולזכות בהזדמנויות פז להיכנס כמשקיעים בפרויקטים משמעותיים יותר. לכן, אסור לכם להתפתות לכל אפשרות השקעה שמונחת בפניכם ועליכם לחכות להזדמנות הנכונה.
איך משקיעים 2 מיליון שקל ומעלה?
אחרי שהסקנו שמשתלם להשקיע, עלינו לבדוק אילו השקעות מתאימות עבורנו?
כאשר יש בידינו מיליונים להשקעה, הרי שביכולתנו לבחון מספר אפיקי השקעה ולהרכיבם יחד לכדי תיק השקעות נדל"ן או אם תרצו, ניתן להרכיב תמהיל השקעה בנדל"ן. כלומר, ביכולתנו לבחור במספר אפיקי השקעה בעלי סיכון משתנה כדי שבסיכומו של השקעה נהנה מהתשואה הגבוהה ביותר על התיק כולו תוך שהשקעות בטוחות מגדרות עבורנו את ההשקעות המסוכנות יותר.
דוגמה לתמהיל השקעה אפשרי:
- רכישת דירה להשקעה – 1 מיליון שקל.
- רכישת דירה בחו"ל – 250,000 שקל.
- השקעה באמצעות קרן השקעות – 250,000 שקל.
- השקעה בנדל"ן מניב – 500,000 שקל.
במסגרת דוגמה גנרית זו, המשקיע נוטל סיכון מופחת על דירה להשקעה. לאחר מכן, ביכולתו לקחת סיכונים גבוהים יותר בשלושת האפיקים הנוספים. התשואה על דירה צפויה להיות בין 2%-5% בלבד. אך דירה בחו"ל והשקעה באמצעות קרן השקעות יציגו 6%-10% תשואה, נכסים מניבים ישיגו 8%-12% תשואה.
סה"כ: 1 מיליון ש"ח יציג תשואה ממוצעת של 8.3% ו-1 מיליון ש"ח יציג תשואה של 3.5% בממוצע. כך שהתשואה תעמוד על כ-6% בשנה תוך נטילת סיכונים הגיוניים למדי..
רוצים לקחת סיכון גבוהה יותר? יש לכם זמן רב עד הפרישה? ביכולתכם למנף את ההון הקיים ואף להכפילו על ידי נטילת הלוואת משכנתא עבור נכסי המקרקעין שאתם רוכשים בישראל..
משקיעים לקראת פרישה:
משקיעים בני 50 ומעלה שכבר רואים את הפרישה מחיי העבודה באופק, אינם יכולים לקחת סיכונים גבוהים מידי וזאת מאחר ועליהם להסתמך על החיסכונות לצד קרן הפנסיה להמשך חייהם לאחר פרישה. מסיבה זו על משקיעים מבוגרים יותר להיות זהירים הרבה יותר בהון הקיים להם:
מה עושים עם 2 מיליון שקל ומעלה?
שומרים על ערכו!. בשונה ממשקיעים צעירים שיכולים לקחת סיכונים בינוניים עד גבוהים, כאשר רואים את גיל פרישה מחיי העבודה באופק, אין ברירה מלבד התכוננות לעומד לבוא. יש לבחון מהן מקורות ההכנסה שלנו בעוד עשור או שתיים ולבחון האם יש די בהכנסה זו בכדי לשמור על רמת החיים הקיימת ואשר אליה הורגלנו עם השנים.
2 מיליון שקל להשקעה זה סכום משמעותי מאוד שיכול לבוא לידי ביטוי בהגיענו לפרישה. לכן, יש להיזהר בכסף זה ולבחון אי אילו אפיקי השקעה בשוק מאפשרים לנו לשמור על ערך הכסף אך במקביל ליהנות מתשואה תזרימית שתאפשר לנו לחיות טוב גם בעתיד.
איך משקיעים 2 מיליון שקל ומעלה?
בשונה ממשקיעים צעירים שיכולים לקחת סיכונים ארוכי טווח, אתם בוודאי רוצים להרגיש בטוחים בכך שגם בעתיד יהיה לכם יציבות כלכלית והכנסה בטוחה. לכן, טיב ההשקעות שלכם צפוי להיות מעט שונה והוא יכלול בחירה של אפיקי השקעה סולידיים ובטוחים יותר כדוגמת רכישת נדל"ן למגורים ואו השקעה באפיקים קצרי טווח בהם יש לכם יכולת לנתב ולשלוט בפוטנציאל ההשבחה ולהקטין סיכונים..
משקיעים שרואים מעט קדימה יפעלו לפי סדר הפעולות הבא:
- איתור נכסי מקרקעין למגורים.
- מינוף הון קיים (הכפלת סכום על ידי מימון בנקאי).
- ניהול שוטף והנאה מתשואה תזרימית.
משקיעים בגיל 40-50 יכולים לקחת סכום של 2 מיליון שקל לצורך השקעה בדירות מגורים להשכרה אך בעזרת משכנתא להשקיע בפועל כ-4 מיליון שקל. כאשר המטרה היא כמובן להשלים החזרי המשכנתא עד להגעה לגיל פרישה לגמלאות ומכך להינות מהכנסה פסיבית ובטוחה מידי חודש מדמי שכירות שיאפשרו את הגשמת המטרות הבאות:
- ביטחון כלכלי – זכיה בהרגשה של שקט נפשי בכל הקשור להכנסה.
- עצמאות כלכלית – חוסר תלות בכל גורמי המדינה והרווחה בעתיד.
כדי שנשיג מטרות אלו, עלינו להשקיע נכון וזהיר בנכסים שיהיה בהם צורך ברור גם בעתיד. לכן, מומלץ להתייעץ עם יועץ השקעות נדל"ן ואף לבקש את שירותיו של מנהל תיקי השקעות נדל"ן כדי להבטיח תוצאות טובות בטווח הארוך.
לסיכום,
אין לכל אחד מיליונים להשקעה. לכן, חשוב מאוד לשמור על ההון ולמנף אותו ככל האפשר תוך נטילת סיכון מופחת ככל שמתאפשר. חשיבה ותכנון ארוך טווח יאפשרו לכם להגיע לעסקאות גדולות יותר ולהצלחות גדולות יותר. משום כך, אנו ממליצים לפעול באיטיות רבה ולבחון כל הצעה בזהירות הראויה מאחר ולא כל מה שמובטח לכם אכן בהכרח נכון ומציאותי.
רוצים להתייעץ עם יועץ השקעות נדל"ן? רוצים ללמוד איך משקיעים נכון? פנו אלינו: