שלבים בבניית בית: מדריך לפי שלבים ועלויות לבניית בית פרטי בישראל!

שלבים בבניית בית - בית פרטי בבניה
שלבים בבניית בית - בית פרטי בבניה

רוצים לבנות בית פרטי? מדריך שלבים בבניית בית יכול לעזור לכם. קבלת החלטה על קניית קרקע ובניית בית אינה פשוטה, יש להבין מה הם השלבים הרבים שיש לעבור ומגוון ההוצאות שעליכם להוציא עד לאכלוס של הבית במזל טוב. מדריך זה נכתב לקהל רחב של בוני בתים. לכן, ייתכנו שינויים בתהליכים בין בית לבית אך אנו פונים למכנה המשותף של מרבית האוכלוסייה.

שלבים בבניית בית פרטי

כאשר בוחנים את התהליך לבניית בית פרטי, יש להכיר את שלבי הבניה השונים, את העלויות של כל שלב ושלב וכמובן את האחריות הרבה שמונחת על כפתיכם בניהול הפרויקט כולו לשביעות רצון. כלומר, בשונה מרכישת דירה מוכנה מקבלן בניין בו אתם יודעים מה תקבלו (פחות או יותר..) מראש, כאשר אתם בונים בית פרטי עליכם להיות אלו שמתכננים את נראות ורמות הגימור של הבית..

אנו נציג את השלבים לפי סדרם וננסה לסדר את השלבים ולאחר מכן את עלותם המצרפית.

מדריך לפי שלבים ועלויות לבניית בית פרטי בישראל!

בניית בית פרטי בישראל אורכת בין שנה לשנתיים בהתאם למידות הבית ולאופן בו אתם מארגנים את תהליך הבניה. בניית הבית כרוכה בלחצים רבים כתוצאה מכך שכל האחריות לניהול הפרויקט נופל על כתפי בעל הבית ולא על יזם מקצועי שעשה זאת עשרות פעמים בעבר.

לאחר שמבינים זאת, ניתן לעבור על השלבים לפי סדרם הסביר:

שלבי בניה בית פרטי:

  1. שלב ראשון בבניית בית – איסוף הון עצמי והגדרת תקציב לבית.
  2. שלב שני בבניית בית – קבלת אישור עקרוני להלוואת משכנתא.
  3. שלב שלישי בבניית בית – קניית קרקע לבניה מידית ועצמאית.
  4. שלב רביעי בבניית בית – שכירת אנשי מקצוע לניהול הבניה.
  5. שלב חמישי בבניית בית – הכנת תכניות בניה וקבלת היתרים.
  6. שלב שישי בבניית בית – בחירת קבלן שלד ובניית שלד הבית.
  7. שלב שביעי בבניית בית – בחירת קבלן גמר והשלמת הבניה.
  8. שלב שמיני בבניית בית – עיצוב פנים ורכישת ריהוט מתאים.
  9. שלב תשיעי בבניית בית – קבלת היתר אכלוס לבית (טופס 4).
  10. שלב עשירי בבניית בית – מעבר לבית החדש.

עלויות בניה בית פרטי:

  1. עלויות שלב ראשון – אינו עולה כסף אך לוקח זמן.
  2. עלויות שלב שני – אינו עולה כסף ואינו אורך זמן רב.
  3. עלויות שלב שלישי – המחיר תלוי במיקום ובגודל הקרקע.
  4. עלויות שלב רביעי – עולה בין 70,000 ש"ח ל-120,000 ש"ח.
  5. עלויות שלב חמישי – (בית ממוצע -150 מ"ר)
    • מחיר אדריכל לבית – בין 20,000 ש"ח ל-50,000 ש"ח.
    • מחיר מהנדס לבית – בין 5,000 ש"ח ל-7,000 ש"ח.
    • עלויות נלוות לתכניות – עד 10,000 ש"ח (שמאי, בדיקת קרקע ועוד)
    • הגשת בקשה להיתר בניה -בין 5,000 ש"ח ל-10,000 ש"ח.
  6. עלויות שלב שישי – בין 200,000 ש"ח ל-400,000 ש"ח.
  7. עלויות שלב שביעי – בין 600,000 ש"ח ל-800,000 ש"ח.
  8. עלויות שלב שמיני – בין 15,000 ש"ח ל-25,000 ש"ח לעיצוב פנים.
  9. עלויות שלב תשיעי – אינו עולה כסף אף לוקח זמן.
  10. עלויות שלב עשירי – עלויות מעבר דירה בלבד.

סך עלויות בנייה של בית סטנדרטי על שטח של 150 מ"ר יעמדו על: 1,200,000 ש"ח. סכום זה כולל גורמי מקצוע שמנהלים לכם את הבניה א-ת אך אינו כולל עלויות רכישת הקרקע, עלויות תיווך לקרקע, עורך דין לרכישת הקרקע, עלויות ריבית למימון הרכישה והבניה של הבית ומגוון הוצאות נוספות שיכולות להגיע לגובה 100,000 ש"ח נוספים בנוסף על עלות קניית הקרקע.

כעת שסדרת השלבים לבניית בית ועלותם פרוסים בפניכם, ניתן לעבור על כל אחד מהשלבים ולהרחיב במעט אודותיו:

1. איסוף הון עצמי והגדרת תקציב לבית:

כפי שניתן לראות מעלה, עלות רכישת קרקע ובניית בית פרטי בגודל 150 מ"ר צפויה להיות בטווח שבין 1,500,000 ש"ח ל-3,000,000 ש"ח. כאשר השינוי בעלות נובע בעיקר מאותו נתון בלתי נודע לגבי עלות הקרקע. בעוד קרקע בצפון הארץ תעלה מאות אלפי שקלים בודדים, במרכז הארץ קרקעות לבניה יכולות להגיע גם למיליונים רבים ולכן יש להיערך בהתאם ולהכין הון עצמי מספק ותקציב מתאים לסביבה בה ברצונכם לבנות את ביתכם.

2. קבלת אישור עקרוני להלוואת משכנתא:

קשה עד בלתי אפשרי לקנות קרקע ולבנות בית בשימוש בהון עצמי בלבד. לכן, רוב בוני הבתים נדרשים להשלמת הון בעזרת משכנתא לבניית בית. מדובר במשכנתא הדומה למשכנתאות רגילות אך היא שונה בכך שאת הכסף מקבלים בהתאם להתקדמות הבניה ובהתאם להעמדת ביטחונות חדשים בכל פעם. כלומר, המימון יימסר ישירות לידכם בכדי לממן את השלב הבא בתהליך בניית הבית אך הכסף יינתן במשורה ובהתאם להוכחת התקדמות בשטח.

3. קניית קרקע לבניה מידית ועצמאית:

בישראל, מרכיב הקרקע מהווה כ-70% מעלות הנכס. כלומר, מדובר בהוצאה משמעותית שעליה יש לצרף מסים שונים כדוגמת מס רכישה בגובה 6% לצד היטלים כדוגמת היטל השבחה והיטל פיתוח שמייקרים את ערך הקרקע משמעותית. קניית הקרקע מתאפשרת בעזרת הון עצמי, הלוואה רגילה ואו חלק מהלוואת המשכנתא שאושרה לכם במעמד קבלת אישור עקרוני למשכנתא על סמך הוכחת נתונים לאחר מכן..

4. שכירת אנשי מקצוע לניהול הבניה:

אדם פשוט אינו יכול לנהל עבודות בניה של בית גדול כקטן. מדובר במשימה מורכבת שמחייבת השקעת משאבי זמן וידע רב. כאשר בונים בית פרטי יש צורך בשכירת מפקח בניה ואו אנשי מקצוע שילוו אתכם משלב ראשון עד לשלב אחרון. אנשי מקצוע יכולים להפוך את התהליך לבטוח ונוח בהרבה אך יש לשירותיהם עלות לא מבוטלת. – אנו ממליצים בחום על ניהול בניה של בית לאורך כל הדרך!

5. הכנת תכניות בניה וקבלת היתרים:

לאחר שהחלטתם האם אתם מנהלים את הבניה לבד ואו נעזרים באיש מקצוע לשם ניהול הבניה, ביכולתכם לאתר את האדריכל והמהנדס שיכינו עבורכם את תכניות הבניה ויגישו את הבקשה לקבלת היתר בניה בפועל על סמך התכניות שהוכנו. שלב זה הנו קריטי להצלחת הבניה, הקבלן יבצע בדיוק רב את האמור בתכניות אלו והן מהוות בסיס לעבודה כולה ולכן אסור להתפשר על איכותה.

6. בחירת קבלן שלד ובניית שלד הבית:

לאחר שיש היתר בניה ביד, ניתן לצאת לשטח ולבנות את הבית. תהליך הבניה נחלק לשניים. שלב ראשון יוצקים את יסודות הבית ובונים את השלד שמורכב מבטון מזוין וחייב לעמוד בתקן הבניה הישראלי. כלומר, זה השלב בו בונים את עמודי התווך, המקלט וכל בסיס אחר לנשיאת משקל הבית ושמירה על בטיחותו בעת רעידת אדמה וכן הלאה..

7. בחירת קבלן גמר והשלמת הבניה:

לא ניתן להתגורר בשלד הבית. לכן, בשלב הבא יש להשקיע בכל מלאכת הגימור של הבניה. עבודה זו אורכת זמן רב והיא כוללת את מלוא המרכיבים שהופכים בית לכזה שנוח להתגורר בו. גמר בית כולל את הטמעת מערכות התשתית כדוגמת ביוב, חשמל, תקשורת ועוד לצד גמר הבניה בחללים שנותרו בעזרת חומרי גלם שונים בהתאם לדרישות בעל הבית ובהתאם לתכניות האדריכליות.

8. עיצוב פנים ורכישת ריהוט מתאים:

בית חדש דורש עיצוב פנים ייחודי ונקי בהתאם לסטנדרט במועד הבניה. במקרים רבים האדריכל מכין גם תכניות עיצוב פנים וזאת על ידי תכנון החדרים והמבואות כך שהבית מותאם אישית לבעל הבית. אך, יש עדיין צורך בתכנון הרהיטים וברכישת רהיטים חדשים שיתאימו לגומחות ולחללים חדשים שנוצרו ולא היו בדירה ואו בבית הקודם.

9. קבלת היתר אכלוס לבית (טופס 4):

לאחר שכולם ביצעו מלאכתם נאמנה, ביכולתכם להגיש בקשה לקבלת אישור אכלוס לדירה. מדובר במסמך שמאשר שהבית אכן נבנה בהתאם לתכניות הבניה ובהתאם לתכניות המקומיות. מעבר לכך, אישור זה מעיד על כך שהבית בטוח למגורים וראוי לאכלוס מידי. בעת קבלת טופס 4, ניתן לחבר את הבית לחשמל ולתשתיות נוספות באופן חוקי ובמחיר נורמטיבי..

10. מעבר לבית החדש:

קיבלתם טופס 4? מצוין. זהו עבודתכם הסתיימה. כעת ביכולתכם לעבור להתגורר בבית החדש שעלה לא מעט כסף אך ישרת אתכם שנים רבות בתנאי נוחות אופטימליים בדיוק כפי שחלמתם תמיד.

לסיכום,

יש שלבים בבניית בית חדש. יש לעבור שלבים אילו לפי סדר ולהכירם עוד קודם שאתם מקבלים החלטה על בניית בית בפועל. היכרות עם אותן שלבים בבניית בית מאפשרים לכם להיכנס להליך הבניה ממקום נכון ומתוך תכנון מדוקדק לפרטי פרטים ובכך לחסוך עגמת נפש וכאבי ראש לא קלים בכלל..

רוצים ליווי מקצועי לתהליך כולו? נדרשים למידע נוסף לקראת בניית בית? השאירו פרטים ותייעצו עמנו:

נתנאל טרכטרמן

איך משקיעים נכון בנדל''ן?

אנחנו מתמחים בתכנון איתור וביצוע השקעות נדל״ן חכמות, מדויקות ומותאמות באופן אישי.

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

אהבתם?

שתפו למי שחשוב לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

*בדיקת התאמה קצרה ללא התחייבות, לטובת זירוז הליכי פינוי-בינוי בבניין שלכם, או של הקרובים שלכם.

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

התחל שיחה
היי תרצה להתייעץ?
היי :)
איך נוכל לעזור לך?