שוכרים בעייתיים – מה עושים כאשר השוכר לא משלם?

שוכרים בעייתיים נמצאים בכל מקום
סינון שוכרים בעייתיים על ידי בדיקת רקע לפני חתימה על חוזה שכירות

שוכרים בעייתיים נמצאים בכל מקום. וכמו שניתן לזכות בשוכרים מקסימים ונעימי הליכות כך ניתן ליפול על שוכר שאינו עומד בהתחייבויותיו וגורם לכם ולשכנים צער ועגמת נפש. ישנם דרכים רבות בהם ניתן לזהות שוכר בעייתי ובדיקת רקע מינימלית תהיה חובתכם הבסיסית. אבל מה עושים כאשר אתם נופלים על שוכר בעייתי והאם ניתן לפנות את השוכר בכוחות עצמכם?

שוכרים בעייתיים נחלקים לשניים, אלו אשר טבעם להיות בעייתיים ובכל הזדמנות מוצאים את הדרך לגרום לדברים להיראות רע ויוצרים אי נעימות תמידית ואחרים אשר נפגעו מכם או כועסים על עליית שכר הדירה או כל תירוץ אחר ומסיבה זו מתנהגים בצורה לא נאותה וגורמים לתסכול רב בין הצדדים שלרוב לא נרגע.

אם זאת חייבים להבדיל בין שוכר אשר אינו נוח ולא ידידותי לזה אשר מפר את חוזה השכירות על ידי כך שאינו משלם שכר דירה או מאחר בקביעות בתשלומים השונים. כאשר ניגשים לטפל במורכבות שנוצרה יש להבחין בין שני סוגי חוזי השכירות עליו חתמתם מול השוכר כדי לבדוק עד כמה הדברים היו ברורים ומה הם דרכי הפעולה האפשריים:

טיפול בשוכרים בעייתיים כאשר יש חוזה מותאם אישית כהלכה:

במקרים בהם יש חוזה שהוכן על ידי עורך דין או אפילו בכוחות עצמכם והוא עונה על מגוון רחב של תרחישים הרי שייתכן מאוד שהחיים שלכם פשוטים בהרבה אופנים. חוזה שכירות מותאם אישית שנעשה כדי להגן על הצדדים בצורה הוגנת אך הרמטית יכתב על ידי איש מקצוע או בעזרתו ולכן הדברים שצצים כעת הגיוניים ומוכרים לו ולכן יהיו התייחסויות מפורטות למגוון מקרים ולאופן הפעולה המקובל בין הצדדים.

במידה והחוזה כתוב כנדרש יופיעו בו סעיפים ברורים המתייחסים להתחייבות השוכר והצורך בעמידה ובהם יקבע מה המענה שיקבל המשכיר. סעיפים אלו יכללו אפשרויות כדוגמת פדיית צ'ק ביטחון או ביטול חוזה השכירות בנוסף החוזה יכלול תהליך מסודר לסיום החוזה והעברת הבעלות חזרה לידי המשכיר בשימוש בטופס סיום חוזה שמקובל על שני הצדדים כבר מיומו הראשון של ההסכם בין הצדדים.

במקרים אלו בהם הדברים ברורים כשמש. לא יוכל השוכר לטעון דבר נגד בעל הבית ובמידה ויבחר בכך בעל הדירה יוכל לפנותו בכוח ובעזרת ההוצאה לפועל כמי שזכאי להגנה משפטית מרשויות החוק ולכן ברגע מתן התרעה לשוכר הוא יבין את מקומו ויחזור לתפקד כנדרש. ברגע שהדברים מוסדרים ומונחים כהווייתם על השולחן קל ופשוט יותר להגיע לעמק השווה עם השוכר ולחזור לשכירות תקינה.

מאחר והצדדים נכנסו לחוזה בצורה בוגרת ורצינית והגיעו להבנות על הפרטים הקטנים כפי שכתוב בחוזה ובנספחים המצורפים הרי שמדובר באנשים אחראיים ולכן ברוב המקרים מדובר בכעסים ואי הבנות שניתן לפתור בצורה תקינה וללא בעיות מיוחדות על ידי שיחה ובמקרים חריגים על ידי שימוש באדם בורר בין הצדדים אך במקרים חריגים בהם אין ברירה פועלים בצורה דומה למתואר בהמשך כאשר אין חוזה מוסדר:

טיפול בשוכרים בעייתיים כאשר משתמשים בחוזה שכירות סטנדרטי:

השימוש בחוזה שכירות ממוצע שהורד מהאינטרנט אכן מגן ומאפשר לכם להיכנס להסכם מחייב עם השוכר ולכן רבים עושים בו שימוש. אך כאשר דברים מסתבכים, כאשר הכל מתחיל להתפרק, כאשר צריכים את ההגנה המשפטית יותר מכל מגלים שנשארנו עם הגנה משפטית חלקית בלבד מאחר והחוזה אמנם מתייחס למקרים רבים אך לא לפרטים הקטנים או לאופן בו מבטלים ומסיימים חוזה או לצורה בה ניתן יהיה לגבות פיצויים על נזקים ועגמת נפש.

שוכר בעייתי שחתם על חוזה ממוצע ועובר וקורא את הנאמר בו יכול להסיק מכך מסקנות ברורות לחובותיו וזכויותיו והדברים נראים כתקינים. אבל לאחר תקופה ארוכה בה השוכר מתגורר בדירה ומתגלים נזקים שונים שניתנים במחלוקת אשר במרכזו השאלה מי אחראי לתיקון ליקויים שונים הדברים כבר אינם ברורים. גם כאשר המשכיר מגיע למסקנה שברצונו לסיים את השכירות באופן חד צדדי אין דרך ברורה לעשות זאת מבלי לעבור בבית משפט והוכחת נזק ישיר שהשוכר גרם.

דרך הפעולה הנורמלי כיום הוא לנוע לכיוון ביטול חוזה השכירות. כאשר צד אחד מבקש לבטל חוזה עליו להגיע להסכמות עם הצד האחר או לחלופין להוכיח שהחוזה הופר בצורה גסה בסעיפים העיקריים והמהותיים שמאפשרים את קיומו של החוזה כולו. במקרים בהם השוכר לא שילם דמי שכירות, קל להוכיח שאכן אין עתיד ואין סיבה לקיים עוד את ההסכם בין הצדדים אבל כאשר השוכר לא שילם ארנונה או ועד בית הרי שלא פשוט להגיע שהשכירות מבוטלת שהרי את דמי השכירות הוא משלם בזמן והחוזה בר קיימה.

ניתן לפנות לשוכר בצורה מסודרת וכתובה בהתרעה שנעשית בצורה עניינית ומבוקרת בדרישה לקיום חלקו בחוזה. רק במידה ולמרות התרעה זו לא קיים את חלקו בחוזה ורק כאשר מדובר בסעיף עקרוני בחוזה השכירות שניתן יהיה לפנות את השוכר בכוח מן הדירה (לאחר תקופת המתנה ארוכה לסיוע מההוצאה לפועל) אך במקרים בהם יש מחלוקת על תתי סעיפים ונושאים שאינם חיוניים בהכרח לשכירות יהיה עליכם לעבור בבית משפט שהרי לא פשוט בכלל לפנות משפחה אל הרחוב ויש להביא הוכחות ברורות לפגיעה משמעותית בנכס או בכם.

מה עושים כאשר השוכר לא משלם שכר דירה?

ישנו תהליך מסודר מאוד עליו ניתן לקרוא כאן. רק לאחר שמשלימים את ההליך המסודר שניתן יהיה לפנות את השוכר. מדובר בתהליך שמצריך הרבה מאוד אנרגיה בה בעת אתם מפסידים הרבה מאוד כסף על חודשים של שכירות עליהם אתם לא מקבלים דמי שכירות. לאחר שתסיימו את תהליך פינוי השוכר בכוח מן הדירה תוכלו להמשיך הלאה לתביעה אזרחית נגד השוכר כדי לנסות לקבל חזרה את ההפסד שנגרם לכם בתקופה בה לא קיבלתם דמי שכירות ואו עלויות הפינוי וההובלה במידה וביצעתם זאת באמצעות חברה פרטית.

צריכים מומחה בדיני מקרקעין?

השאירו פרטים לחזרה:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

גרים במבנה פוטנציאלי לפינוי בינוי?

בואו לבדוק תהליך התחדשות עירונית בבניינכם או של קרוביכם

אהבתם?

שתפו למי שחשוב לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

*בדיקת התאמה קצרה ללא התחייבות, לטובת זירוז הליכי פינוי-בינוי בבניין שלכם, או של הקרובים שלכם.

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

התחל שיחה
היי תרצה להתייעץ?
היי :)
איך נוכל לעזור לך?