קרקעות להשקעה: איך בוחרים קרקעות להשקעה בישראל?

קרקעות להשקעה - קרקע להשקעה
קרקעות להשקעה - קרקע להשקעה

קרקעות להשקעה הן אפיק השקעה פופולרי בשנים האחרונות. בעוד אנו עדים לגידול משמעותי באוכלוסיה בישראל ובעולם כולו, השטח מוגבל ומספר הקרקעות המוצעות באזורי הביקוש למגורים הולך ומצטמצם. כאשר בוחרים להשקיע בנדל"ן יש אפיקי השקעה רבים שיכולים להתאים לכל אדם, קרקעות להשקעה אכן יכולות להתאים לרבים אך לפני שבוחרים קרקע להשקעה כדאי להכיר את היתרונות והחסרונות שברכישת קרקעות להשקעה:

קרקעות להשקעה

יש סוגים שונים של קרקעות להשקעה, עלינו לבחור את הקרקע הנכונה ביותר עבורנו בהתבסס על מגוון נתונים אישיים וכלכליים שעל בסיסם נוכל לקבל את ההחלטות הנכונות. במאמר זה נציג את סוגי הקרקעות להשקעה ונפרט על כל אחת ואחת מהן ולאחר מכן נדון בדרך בה אנו נקבל את ההחלטה בעד או נגד רכישת קרקעות להשקעה לפי כל סוג וסוג.

סוגי קרקעות להשקעה:

  • קרקעות לבניה – קרקעות המאושרות לבניה למגורים.
    • קרקעות לבניה עצמית – קרקעות המשווקות כמו "בנה ביתך" לבניה פרטית ועצמאית.
    • קרקעות לבניה מיידית – קרקעות בעלי היתר בניה שמאפשר תחילת עבודה מיידית.
  • קרקעות חקלאיות – קרקעות בעלי ייעוד לחקלאות בלבד נכון למועד הרכישה.

קרקעות להשקעה יהפכו לאטרקטיביות יותר ופחות בהתאם למחיר המבוקש עליהם ולפוטנציאל הרווח שניתן להרוויח מההשקעה בטווח הארוך. כך לדוגמה, אדם אחד יבחר בהשקעה בקרקע אשר עליה ביכולתו לבנות באופן מיידי ואחר יבחר להשקיע בקרקע אשר ייעודה לחקלאות אך יש סבירות גבוהה שבעתיד הקרוב או הרחוק הוא ייהנה מהפשרת הקרקע לשינוי ייעודו למגורים מה שמבטיח תשואה נאה בצידה.

אל בנדל"ן כמו בנדל"ן יש חשיבות עצומה למיקום הקרקע. פוטנציאל הרווח מגולם בין היתר על בסיס המיקום של המקרקעין. ככל שאותן קרקעות להשקעה ממוקמות טוב יותר. כלומר, באזורי הביקוש. כך ערכן עולה ועולה בהתאמה. ולכן, עלינו להבדיל בין קרקעות להשקעה במרכז הארץ ובין קרקעות להשקעה בפריפריה הרחוקה בצפון הארץ ובדרומה.

מיקומי הקרקעות להשקעה:

  • קרקעות למכירת במרכז הארץ
  • קרקעות למכירה בצפון הארץ
  • קרקעות למכירה בדרום הארץ

כעת שאנו מבינים אלו סוגי קרקעות להשקעה פתוחות בפנינו עלינו לבחון כל אחת ואחת מהן בהתאם לרמת הסיכון ולרמת התשואה הצפויה ולקבל החלטות ולבחור את הקרקע הנכונה ביותר עבורנו. לצורך הדבר עלינו לבחון מספר נקודות חשובות שישפיעו על קבלת ההחלטות:

  • האם אנו נדרשים לתשואה מהירה או יש לנו סבלנות?
  • האם אנו משקיעים סכומי כסף קטנים או גדולים?
  • האם יש אפיקי השקעה בנדל"ן או בשוק ההון בעלי תשואה גבוהה יותר?
  • האם ביכולתנו לאבד את השקעתנו ולהישאר יציבים כלכלית?

ככל שמדובר ברכישה ברורה יותר, כך הסבירות היא שאנו לוקחים סיכון נמוך יותר. רכישת קרקע לבניה בהחלט בטוחה הרבה יותר מרכישת קרקע חקלאית, זאת מאחר וקרקע לבניה כבר מוגדרת ככזו המיועדת למגורים בין אם יש לנו היתר לבניה ובין אם ייקח לנו מספר שנים להשיגה. לעומת זאת, קרקע חקלאית זהו תחום הרבה יותר מורכב מאחר ולא באמת ניתן לדעת אם ומתי הקרקע אכן תופשר ותאושר לבניה למגורים. המשמעות היא שעליכם לרכוש קרקעות אלו בצורה זהירה ובעזרת אנשי מקצוע מעולים וזאת כדי שלא תמצאו עצמכם עם קרקע סמוכה לעיר גדולה שתישאר מיועדת לחקלאות לעוד שנים רבות ללא תמורה.

איך בוחרים קרקעות להשקעה בישראל?

לאחר שאנו יודעים מה הם סוגי הקרקעות הבולטים, לאחר שאנו יודעים מה הם מגבלות היכולת הכלכליות שלנו, עלינו לבחון את ההשקעות בעין כלכלית. תפקידנו לזהות את אותן הזדמנויות אשר אינם חוזרות. כלומר, ננסה תמיד לאתר את אותן קרקעות אשר כתוצאה מפיתוח תשתיות, פיצוץ אוכלוסין וביקוש גבוהה, שינויי ייעוד למגורים, צפויים להעניק לנו את התשואה המקסימלית.

התוצאות של בחינות אלו יהיו שונות מאדם לאדם: אדם פשוט יחפש לרוב קרקע לבניה מידית עליה ניתן יהיה לבנות את הבית עליו תמיד חלם ואו יחפש קרקע חקלאית אשר בעתיד תאפשר לו את זכות לדירה לאחר הפשרת הקרקע. לעומת זאת, יזם נדל"ן יחפש את אותן קרקעות אשר עליהן ניתן להוציא היתרי בניה ואף הקלות בניה שיאפשרו לו לבנות לגובה רב במרכז הביקוש וכך בעצם להגדיל את התשואה המתאפשרת.

מה הסיכונים ברכישת קרקעות להשקעה?

קרקעות להשקעה אינם דבר שפשוט כל כך. יש מגוון רחב של איומים וסיכונים שיש לקחת בחשבון כאשר מבצעים השקעה בנדל"ן בכלל ובקרקעות בפרט. כך לדוגמה, כאשר בוחנים את אותן קרקעות לבניה בהחלט ייתכנו בעיות תכנוניות, מגבלות בניה, קושי וזמן רב עד לקבלת היתר בניה ואף תשלום גבוהה מידי בעבור הקרקע. דברים שפוגעים ברווחיות של ההשקעה בסופו של דבר. בקרקעות חקלאיות הסיכונים גדולים הרבה יותר מאחר ואף אחד לא מתחייב לכם שקרקע זו (קרובה ככל שתהיה לעיר גדולה במרכז הארץ) אכן תופשר בעתיד הקרוב וייתכן ותחזיקו בקרקע חסרת שימוש לאורך שנים רבות במיוחד.

מעבר  לכך עליכם לקחת בחשבון את כל אותן הוצאות נלוות שיש לשלם ברכישת קרקעות ועם הזמן בקבלת היתרים ובשינוי ייעודן. כך לדוגמה ניתן להתייחס לדוגמאות הבאות:

  • מס רכישה – במועד רכישת הקרקע עליכם לשלם מס רכישה בגובה 6% מגובה ההעסקה.
  • היטל השבחה – במידה ותיהנו מהשפחה כלשהי עליכם יהיה לשלם היטל השבחה יקר במיוחד.
  • עלויות בניה – במידה ועליכם לבנות בית פרטי יש לכך עלויות גבוהות במידה ואתם בונים לבד.
  • ועוד..

כדי למנוע בעיות ולהקטין סיכויים ברכישת קרקעות להשקעה, ראוי לבצע סדרת בדיקות ואימות התוצאות אל מול הרשות המקומית והרשות המחוזית בכדי לקבל תמונת מצב מדויקת במאת האחוזים לגבי הקרקע אותה אתם מעוניינים לרכוש. פעמים רבות על ידי בירור הנתונים מתגלים נתונים שמבהירים בצורה חד משמעית שלא תוכלו ליהנות מתשואה על הקרקע בטווח הקצר ואו הבינוני ולכן ככל שתבדקו מראש כך תוכלו להקטין את רף הסיכון עד למינימום האפשרי.

מחפשים להשקיע כסף? לא יודעים מהו האפיק הטוב ביותר עבורכם? השאירו פרטים ונעזור לכם:

נתנאל טרכטרמן

איך משקיעים נכון בנדל''ן?

אנחנו מתמחים בתכנון איתור וביצוע השקעות נדל״ן חכמות, מדויקות ומותאמות באופן אישי.

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

אהבתם?

שתפו למי שחשוב לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

*בדיקת התאמה קצרה ללא התחייבות, לטובת זירוז הליכי פינוי-בינוי בבניין שלכם, או של הקרובים שלכם.

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

התחל שיחה
היי תרצה להתייעץ?
היי :)
איך נוכל לעזור לך?