עם איזה נוסח חוזה שכירות להשתמש?
נוסח חוזה שכירות חייב להתאים לצרכים שלכם, נוסח חוזה לעסק ונוסח חוזה לדירה יהיו שונים מאוד בסעיפים רבים. חשוב להבין שנוסח חוזה שמתאים לאחד לא בהכרח יתאים לאחר. לכל דירה יש מאפיינים שונים ובחוזה ניתן להשתמש בסוגי ערבויות שונים וכמובן גם להתייחס לחניה, גינה, מחסן וכל נכס אחר שמקושר לדירה.
ישנם כמה נוסחים אפשריים לחוזה שכירות:
- נוסח חוזה שכירות סטנדרטית לדירת מגורים. (להורדה: עברית | אנגלית)
- נוסח חוזה שכירות לעסק. (להורדה: עברית | אנגלית)
- נוסח חוזה שכירות לחניה או מחסן. (סעיף בחוזה סטנדרטי)
- נוסח חוזה שכירות משנה (להורדה: עברית | אנגלית)
חשוב לבחור את החוזה המתאים, בחירה של חוזה דומה ככל האפשר לטיב ההסכם עליו אתם רוצים לחתום יחסוך לכם הרבה מאוד זמן בהתאמות של סעיפים רבים שעל חלקם כלל לא חשבתם. וכאשר ניגשים למלאכת התאמת החוזה למידות השכירות שלכם חשוב לשבת ברגיעה ולחשוב אילו פרטים באמת חשובים לכם ומה הם הפרטים שפחות חשובים לחוזה.
כאשר מחליטים מה הם הפרטים החשובים עבורכם. חשוב לסמן אותם כסעיפים שעקרוניים לחוזה כך שהפרה שלהם תהיה בעלת השלכות קשות יותר מהפרות לפרטים שוליים. סעיפים עקרוניים לחוזה הם אלו שמאפשרים לחוזה להתקיים כדוגמת תשלום בזמן, שמירה על הרכוש וכ"ו אבל מאחר ומדובר בנכס שלכם ומותר לכם לדרוש מה שתרצו במידה והצבתם תנאי כדוגמת איסור הכנסה של חיות כסעיף עקרוני והבהרתם את חשיבותו של תנאי זה לקיום החוזה הרי שהפרתו תוכל להיות עילה לביטול חוזה!.
אז מה בעצם ההבדל בין סוגי הנוסחים?
חוזה שכירות המיועד עבור עסק כולל בתוכו מרכיבים שונים ומשונים הכוללים התייחסות לאפשרויות יציאה מן החוזה, אופציה להארכת חוזה לטווח ארוך במיוחד, וכמובן התייחסות מלאה לפרטים הקטנים ביותר כדוגמת המיקום, מחסן, חניה, השירותים והתשלומים השונים לצד קיום הצורך בערבות אישית שלפעמים נדרשים מבעל החברה או המנכ"ל שלה.
חוזה שכירות לדירה יכולה אף היא להיות שונה כאשר לדירה צמודים מחסן וחנייה שגם אליהם יש צורך בהתייחסות מאחר ולפעמים יש כללי שימוש בחניה ובמחסן. בנוסף יש צורך בשימוש בנוסח חוזה שכירות מתאים שכולל את סעיפי האופציה להארכת חוזה במידת הצורך וכמובן גם להתייחס לסעיפים העקרוניים בחוזה לצד הצורך בערבות בנקאית או על ידי 2 ערבים – כלומר חשוב מאוד להשים את הלב שאתם זוכים להגנה הטובה ביותר על הנכס היקר שברשותכם.
לקריאה בהרחבה על חוזה שכירות לדירה
חוזה שכירות סאבלט – שכירות משנה שונה בתכלית מחוזה שכירות סטנדרטי מאחר ועליו לכלול פרטים קטנים של ממש המתייחסים לתשלום שנעשה מראש, מחייב את צירוף חתימתו של בעל הדירה שמאשר את השכירות המשנית. כאשר משכירים לתייר יש לעשות שימוש בחוזה באנגלית שמכסה אתכם משפטית במידה והשוכר גורם לנזק ואתם נדרשים לבקש פיצוי מהאתר אינטרנט שהפנה את השוכר אליכם.
בחוזה שכירות לחדר בדירה, חוזה שכירות למחסן, חוזה שכירות לחניה יש כבר מורכבויות חדשות ומעניינות שאינם בהכרח פשוטות בהרבה מחוזה שכירות רגיל. לדוגמה בחוזה שימוש במחסן ובחניה נכלול הבהרה לסוג השימוש ואחריות על הנכסים שמאוחסנים בו. ובחוזה שכירות לחדר בדירה בה בעצם מתקיים חוזה משני ומתאים לשותפים לדירה ואז יש לתת את הדעת לטיב שוכרי המשנה ועל מי מוטלת האחריות לנזקים בדירה.
חשוב להבין שכל חוזה שמבוסס על נוסח חוזה שהורד מהאינטרנט אמנם עומד בדרישות החוק אך לא בהכרח עונה על כל דרישותיכם וברגע שעשיתם בו שינויים מומלץ לבדוק מול עורך דין שמכיר את התחום האם שינויים אלו מותרים בחוק והאם הם אכן מגנים עליכם במקרים בהם הופרו. לא ניתן להיות בטוחים במאת האחוזים בחוזה שאינו מאושר על ידי עורך דין שנושא אחריות למעשיו ולכן אנו ממליצים תמיד להיעזר בחוות דעת משפטית קודם לחתימה על חוזה.