מדריך לבניית בית פרטי: תהליך בניית בית פרטי ב-10 שלבים פשוטים להבנה!

מדריך לבניית בית פרטי - מטבח בית
מדריך לבניית בית פרטי - מטבח בית

במידה ואתם מחפשים מדריך לבניית בית, הגעתם למקום הנכון. בניית בית אינו מהלך קל ואו פשוט לביצוע. כדי להקל על התהליך, הכנו עבורכם מדריך לבניית בית פרטי שנכתב בשפה פשוטה ובחלוקה לשלבים כך שניתן יהיה לבחון כל שלב ושלב בנפרד ולחלק כך את המידע לפי מועדים שונים.

מדריך לבניית בית פרטי

כידוע, בניית בית פרטי הנו חלומם של רבים. יש משהו לא מוסבר ברצון שלנו להרגיש מחוברים לקרקע ולרצון שלנו לפרטיות רבה ככל הניתן. למרות שחלום זה לבית פרטי נפוץ מאוד, רק מעטים מצליחים להגשימו וזאת מאחר ועלות הקרקע כה גבוהה שהדבר נמצא הרחק מהישג ידם של מרבית האוכלוסייה. כאשר בכל זאת שואפים להגשים חלום, הדרך הטובה ביותר להגיע ליעד הנו בבנייה פרטית של הבית ועל כך בדיוק אנו נרחיב ונפרט במאמר זה:

להלן, מדריך לבניית בית פרטי ב 10 שלבים:

  1. קבלת החלטה על בניית בית פרטי.
  2. קריאת טיפים לבניית בית פרטי.
  3. קניית קרקע לבניית בית פרטי.
  4. הגדרת תקציב לבניית בית פרטי.
  5. בחירת אנשי מקצוע לניהול בניית בית פרטי.
  6. קבלת הצעת מחיר לבניית בית פרטי.
    • תכנון בניית בית פרטי.
    • בניית שלד בית פרטי.
    • גמר תשתיות ועיצוב פנים.
  7. קבלת משכנתא לבניית בית פרטי.
  8. קבלת אישורים מתאימים לבניה.
  9. יציאה לדרך ובניית בית פרטי.
  10. אכלוס הבית וטופס 4.

נראה מורכב? בואו נעבור כעת שלב שלב ונסביר את ערכו,

תהליך בניית בית פרטי ב-10 שלבים פשוטים להבנה!

מדריך לבניית בית פרטי יעזור לכם לקבל תמונת מצב ולהבין איך לסדר את המהלכים לקראת יציאה לדרך. אך יש להבין שגם מדריך לבניית בית פרטי לא צפוי להיות לעזר רב ללא ייעוץ וליווי מקצועי של אנשי מקצוע מנוסים שעשו זאת בעבר. לכן, המשיכו לקרוא מדריך זה, הבינו את השלבים והמורכבויות אך אל תשכחו להיוועץ עם אנשי מקצוע (פנו אלינו חינם!) קודם ליציאה לדרך מאחר ויש מקום רב לטעויות אנוש יקרות במיוחד..

יצאנו לדרך!

1. קבלת החלטה על בניית בית פרטי:

השלב הראשון נעשה כל כולו בראשינו. כן, בראשינו. עלינו לקבל את ההחלטה המורכבת לצאת להרפתקאה המיוחדת של בניית בית פרטי. בשלב הזה, עליכם להכין את עצמכם נפשית לכמה שנים של אי שקט ומעקב שוטף אחר מגוון רחב של משימות שחלקם רחוקים מאוד מתחום הנוחות והמומחיות שלכם.

קבלת החלטה על בניית בית פרטי אמנם תהיה השלב הראשון אך כבר בשלב זה עליכם להתחיל להגדיר יעדים חשובים כדוגמת:

  • מיקום הבית – היכן תרצו לבנות את ביתכם החדש?
  • גודל הבית – איך אתם מדמיינים את הבית החדש?
  • סוג הבית – האם תעדיפו בית פרטי ואו בית דו משפחתי?
  • ועוד..
2. קריאת טיפים לבניית בית פרטי:

לפני שאתם יוצאים לדרך בחיפוש הקרקע ואנשי המקצוע, עצרו לרגע! נצלו כל איש קשר שאתם מכירים ויכול לעזור לכם בכדי לצבור כמה שיותר טיפים לבניית בית. במידה ואתם מכירים אנשים שבנו את ביתם בכוחות עצמם, מומלץ לגשת אליהם ולשאול אותם ממה להיזהר, איך להתקדם, אחרי מה לעקוב ובעצם כל שאלה נוספת.

מעבר לקבלת טיפים אישיים מחברים ובני משפחה, ניתן לפנות להתייעץ עם אנשי מקצוע ולחפש באינטרנט כמה שיותר מידע אודות תהליך הבניה ואותן נקודות תורפה בהן ניתן להיפגע. טיפים יעזרו לכם להימנע מלכתחילה מטעיות שעשו אחרים ולחסוך כסף רב וכאב ראש רב אף יותר..

3. הגדרת תקציב לבניית בית פרטי:

עוד לא יוצאים לדרך! כעת, עליכם להגדיר תקציב לבניית הבית. עליכם לבצע חישובים ולבחון מה היכולת הכלכלית הראלית של משק הבית. כלומר, עליכם לבחון מה גובה החסכונות, מה גובה ההכנסה הפנויה, האם יש הוצאות גבוהות בעתיד הקרוב, ועוד מגוון נתונים. כלל הנתונים הללו יאפשרו לכם להבין מספר נקודות חשובות:

  1. האם אתם אכן יכולים לעמוד בהוצאות בניית בית פרטי?
  2. מה גובה ההשקעה המקסימלית שביכולתכם להשקיע?

לרוב, כאשר בונים בית פרטי יש צורך בנטילת הלוואת משכנתא, אך על כך אנו נרחיב בשלב הרלוונטי. כל מה שעליכם לדעת בשלב זה, שהבנק מעניק הלוואה בסדרי גודל של עד 60% מערך הנכס. כלומר, עליכם לבדוק מה גובה הון עצמי קיים ולחשב לפיו את גובה התקציב הכולל שעומד לרשותכם..

מוכנים לצאת לדרך? התקדמו לשלב הבא..

4. קניית קרקע לבניית בית פרטי:

זהו השלב בו התכניות יוצאות לדרך, עליכם לחפש קרקע לבניה. כלומר, קרקע בעלת ייעוד למגורים ואשר יש עליה אישורים המאפשרים בניה מידית של בית מגורים. כאשר יוצאים לדרך בחיפוש אחר מגרש לבניה, יש לדעת שאמנם מדובר ביחידת קרקע שעל פניו ניתן לראות ולהבין את ערכה, אך האמת רחוקה מכך. במקרים לא מעטים יש מגבלות שונות בבניה על הקרקע כתוצאה ממי תהום, קרקע רכה, זווית קרקע שמייקרת את העלויות לבניה וכן הלאה..

כאשר קונים קרקע לבניה, יש להצטייד בליווי של איש מקצוע מתאים. ההמלצה שלנו היא כמובן לבקש את שירותיו של שמאי מקרקעין שיבחן את הקרקע ויוכל להעניק לכם הערכת שווי מדויקת שמתבססת בין היתר על מגוון היתרונות והחסרונות הקיימים בקרקע. במידה ואתם רוכשים קרקע מוסדרת ומוכנה לבניה במסגרת בנה ביתך, הרי שאתם יכולים לדלג על שלב זה..

את הקרקע רוכשים בעזרת הון עצמי ואו בעזרת הלוואה ראשונה מהבנק. זאת, קודם לנטילת מלוא הסכומים הנדרשים לבניית הבית בפועל..

5. בחירת אנשי מקצוע לניהול בניית בית פרטי:

רוב מוחלט של משקי הבית בישראל אינם בקיאים בענף הבניה. ככל הנראה, שגם אתם לא באמת יכולים לנהל את בניית ביתכם בכוחות עצמכם. לכן, מומלץ לאתר איש מקצוע מנוסה (אדם בעל ניסיון בליווי פרויקטים מסוג זה) שינהל את הפרויקט עבורכם.

ישנם מגוון רחב של אנשי מקצוע מענף הבניה שיוכלו להעניק את שירותי הליווי בבניית בית פרטי, חשוב מאוד לקחת איש מקצוע שיכול להעניק לכם את הליווי המוחלט מהרגע הראשון ועד למסירת הדירה. אנשי מקצוע שיכולים לעשות זאת הם מהנדסים, אדריכלים, מנהלי עבודה, מפקחי בניה וכל איש מקצוע נוסף שנוגע בעבודה בפועל וליווה לפחות פרויקט אחד מסוג זה בעבר..

6. קבלת הצעת מחיר לבניית בית פרטי:

יש לכם קרקע, יש לכם ליווי מתאים, כעת עליכם לבחור את אנשי הביצוע בפועל. כלומר, לאתר קבלן מבצע ומגוון רחב של נותני שירותים נלווים וכולם עולים כסף רב. עלויות בניה משתנות ממקום למקום ובהתאם לכמות העבודה הנדרשת. ככל שהפרויקט שלכם מבוקש יותר, כך תוכלו להתמקח על מחירים ולהשיג את העבודה במחירים אטרקטיביים יותר. אך, יש לדעת שבניית בית פרטי אינה בהכרח משתלמת מידי לקבלנים ולכן המחירים גבוהים יותר מאשר בעבודות אחרות.

את העבודה יש לחלק לשלושה שלבים עיקריים:

6.1 תכנון בניית בית פרטי:

לפני שניתן להתחיל לבנות את הבית בפועל, יש להכין תכניות בניה מסודרת על ידי פניה לאדריכל בניין ולמהנדס בניין. לעתים ניתן למצוא משרדים אשר יבצעו עבורכם את תהליך התכנון כולו במקום אחד. תכניות אלו מהוות הוראות עבור החברה הקבלנית שתבנה את הבית בפועל.

6.2 בניית שלד בית פרטי:

החלק החשוב ביותר בבית הנו כמובן עבודת המעטפת. כלומר, היסודות והשלד של הבית. עבודות אלו יקרות מאוד מאחר ונעשה שימוש בבטון מזוין ויש צורך בעובדים רבים שיעבדו בו זמנית לצד רכישת חומרי גלם ומכשור מתקדם ויקר ולכן מדובר בשלב היקר והחשוב ביותר.

6.3 גמר תשתיות ועיצוב פנים:

כאשר יש יסודות ושלד לבית, יש להוסיף מגוון רחב של תשתיות כדוגמת חשמל, ביוב, תקשורת ועוד לצד הוספה של עבודות גמר לחיפוי ועיצוב הבית מבפנים ומן החוץ. עבודות הגמר יכולות להיות יקרות יותר ויקרות פחות בהתאם לרמת הגימור שדרוש לכם..

לפני שעוברים לשלב הבא, יש לרכז את כל ההצעות מחיר לשלב זה ולסדרם כך שברור לכם מה הם ההוצאות הצפויות בפועל.

7. קבלת משכנתא לבניית בית פרטי:

משכנתא לבניית בית, שונה מזו המוכרת לרכישת דירה ואו רכישת בית פרטי שכבר בנוי. זאת, מאחר ואין לבנק משכון להסתמך עליו עד שהבית בנוי בפועל. כדי לקבל אישור למשכנתא, יש להציג לבנק מגוון רחב של מסמכים למשכנתא שמעידים על איתנות כלכלית ויכולת עמידה בהחזרי ההלוואה שברצונכם לקחת.

יש שלושה נקודות שיש לדעת על משכנתא לבניית בית:

  1. משכנתא לבניית בית תהיה לרוב עד 60% (במקום 75%) מערך הנכס.
  2. משכנתא לבניית בית תועבר ללווים בשלבים בהתאם להתקדמות הבניה.
  3. משכנתא לבניית בית תינתן לרוב במסלולים ייחודיים וללא תמהיל משכנתא.

כלומר, אתם מוגבלים ביכולת לקבל מימון באחוזים ניכרים. אתם תקבלו את הכסף בהתאם להתקדמות בשלבי הבניה. אתם תידרשו לבחור מבין מעט מאוד מסלולי משכנתא מוכרים ביחס להלוואות הרגילות. לכן, מומלץ להתייעץ עם יועץ משכנתאות בשלב זה ולבחון איך מקבלים את המימון הנדרש בתנאים הטובים ביותר.

8. קבלת אישורים מתאימים לבניה:

אם הכל התקדם כשורה עד לשלב זה, הרי שאתם צפויים להגיש בקשה מסודרת לקבלת היתר בניה וברגע קבלתה יתחילו העבודות בשטח. כדי לקבל היתר בניה, יש לשלוח את תכניות הבניה שעומדות בתכנית המתאר המקומית לוועדה הרלוונטית וזו תאשר את תכניות הבניה ואו תחזור אליכם עם דרישות לביצוע התאמות מסוימות טרם אישור הבניה בשטח.

9. יציאה לדרך ובניית בית פרטי:

ברגע שי היתר בניה בפועל לתכניות שהוגשו. הרי שניתן להתחיל לעבוד בשטח, בשלב זה הקבלן המבצע יכול לעלות לשטח עם הציוד הכבד ולהתחיל לעבוד. שלב זה הנו החשוב מכולם, עליכם לעקוב מקרוב אחר העבודות ולקחת חלק פעיל במידת הצורך בכדי לוודא שהקבלן וכל יתר אנשי המקצוע עומדים בהתחייבויותם ואכן מצבעים את המוטל עליהם.

במידה ואינכם מבינים גדולים בענף הבניה, הרי שזהו השלב בו אתם חשופים להרבה מאוד סיכונים ולכן חשוב מאוד לפעול בזהירות ואו כמובן לדרוש עדכונים תכופים מאיש המקצוע שמנהל עבורכם את הבניה ומעניק לכם את הליווי הנדרש. במידה ויש לכם ליווי מקצועי, הרי שהדברים צפויים להתנהל כשורה ואתם צפויים לראות את חלומכם הולך ונבנה..

10. אכלוס הבית וטופס 4:

כאשר העבודות מסתיימות וכל התשתיות מחוברות כשורה. ניתן להגיש בקשה לקבלת טופס 4 לאכלוס הבית. אישור זה בעצם נועד לכך שהרשות תבדוק שהבניה אכן נעשתה לפי התכנית המאושרת ולכך שהבית אכן ראוי ובטוח למגורים. במידה והכל תקין, אין מניעה שתקבלו את טופס 4 המיוחל ועם טופס זה ניתן לגשת לחברת החשמל ולבזק בכדי להתחבר לתשתיות החשמל והתקשורת.

זהו, סיימתם. כעת ביכולתכם לעבור לבית החדש וליהנות מפרי עמלכם.

לסיכום,

מדריך לבניית בית פרטי בהחלט חשוב, היכרות עם תהליך בניית בית פרטי בהחלט נדרש, אך חשוב עוד יותר לשכור איש מקצוע שינהל עבורכם את התהליך כולו וכך בעצם יהפוך את החלום לנגיש יותר ומסוכן פחות. במידה ונדרש לכם מידע נוסף ואו ליווי מתאים, השאירו לנו פרטים ונשמח לעזור לכם:

טל לוי

רוצים לחסוך עשרות אלפי ש''ח במשכנתא?

אנחנו חברה מובילה לייעוץ משכנתאות עם ניסיון של עשרות שנים ואלפי לקוחות מרוצים.

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

חושבים לקחת משכנתא?

בואו נעשה את זה חכם – השאירו פרטים:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

אהבתם?

שתפו למי שחשוב לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

*בדיקת התאמה קצרה ללא התחייבות, לטובת זירוז הליכי פינוי-בינוי בבניין שלכם, או של הקרובים שלכם.

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

התחל שיחה
היי תרצה להתייעץ?
היי :)
איך נוכל לעזור לך?