האם ידעתם שמרבית רוכשי הדירות אינם מגדירים תקציב לרכישת הדירה טרם יציאתם לבחון את הנכסים בשוק? עד כמה שהדבר מפתיע, רוב רוכשי הדירות יודעים "בערך" כמה כסף יש להם לצורך רכישת דירה אך נם אינם מחשבים את כלל ההוצאות על אנשי מקצוע, החזר ריבית על המשכנתא, עלויות מעבר דירה ושפע של הוצאות נוספות..
ייעוץ כלכלי בעסקאות נדל"ן
הצורך בשירות ייעוץ כלכלי לעסקאות נדל"ן נובע מכך שחישוב לקוי של ההוצאות יכול לגרור משק בית ממצב בו יש לו יכולת לרכוש דירה למצב בו כבר אין לו יכולת לקנות דירה. כך לדוגמה, משק בית שיש ברשותו די הון לקבל הלוואת משכנתא לדירת שלושה חדרים, אך המשפחה מחפשת דירת ארבעה חדרים מתוך ציפייה להתרחבות התא המשפחתי וכ"ו..
במצבים אלו, במקום שמשפחה תוכל לחיות בכבוד ולהתמודד עם החזרי המשכנתא כנדרש, עליהם להתמודד עם חוב מידי עם רכישת הדירה ועם החזרים גבוהים יותר במשך שנים רבות ולכך יש עלויות לא קטנות. ייעוץ כלכלי בעסקאות נדל"ן מתמודד בדיוק עם בעיות אלו.
איך בונים תקציב לצורך רכישת דירה?
תקציב לרכישת דירה מבוסס על שני מרכיבים:
- מרכיב הרכישה והשירותים הנלווים:
- עלות הדירה.
- עלות נטילת משכנתא.
- עלות מתווך דירות.
- עלות שמאי מקרקעין.
- עלות עורך דין מקרקעים.
- עלות מעבר דירה.
- ועוד..
- מרכיב ההחזקה וההתמודדות עם ההחזרים:
- גובה ההחזרים החודשיים.
- גובה עלויות דמי ניהול (ועד בית).
- גובה עלויות ארנונה.
כאשר משקללים את כלל הנתונים הללו יחד טרם שניגשים לקבל אישור עקרוני למשכנתא מהבנק, כאשר משקללים את כלל הנתונים הללו טרם שיוצאים לאתר דירה לרכישה, הרי שתהליך חיפוש הדירה קל בהרבה מאחר והמגבלות ידועים לנו ולכן אין לנו מקום להתפשר ולכן נתמקד רק באזורים בהם יש לנו יכולת ראלית לרכוש דירה.
כך לדוגמה, משפחה יכולה לדעת שביכולתה לרכוש דירת שלושה חדרים בלבד במספר שכונות בעיר מבוקשת. לעומת זאת, ביכולתה לרכוש דירת ארבעה חדרים בעיר מרוחקת במעט. על המשפחה לקבל החלטות לגבי סדר העדיפויות שלה ולא לקפוץ הישר על דירת ארבעה חדרים בעיר המבוקשת אך לפגוע בעתיד וביציבות המשפחה כולה.
על מה מתבססים לצורך בניית תקציב זה?
לצורך בניית תקציב לרכישת דירה, עלינו לעבור תהליך ייעוץ כלכלי שכולל מעבר על כלל ההכנסות וההוצאות שצפויות להשפיע בטווח הקצר והארוך על יכולתנו לקבע תקציב. בין היתר נבחן את הנתונים הבאים:
- הכנסות:
- הכנסה ממקורות הכנסה קבועים ויציבים.
- הכנסה ממקורות הכנסה זמניים ותנודתיים.
- הכנסה מקרנות, קופות גמל או כל מקור אחר.
- הון עצמי מחיסכון, ירושה, עזרה מההורים.
- הוצאות:
- הוצאות קבועות שאינם ניתנים לשינוי.
- הוצאות משתנות הניתנות לצמצום.
- הוצאות צפויות בעתיד (אירוע, טיפול רפואי).
רק לאחר שמצבנו הכלכלי מוגדר היטב שנוכל לעבור ולהגדיר האם אנו מתכננים לשמור על רמת חיים זהה או שאנו מתפשרים מעט. ברגע שההחלטות בידינו, ביכולתנו לבסס תקציב לרכישת דירה בקלות די רבה. אך, מאחר ואנו נוטים לראות דברים בצורה אופטימית, מאחר ואנו לא תמיד רואים את התמונה המלאה, עלינו לפנות לגורם ייעוץ כלכלי שיעזור לנו לשקף את עצמנו בצורה מדויקת ככל האפשר.
לסיכום,
אנו מאמינים שיש חשיבות גבוהה בשירותי ייעוץ כלכלי בעסקאות נדל"ן, מסיבה זו, בנינו מערכת תשאול ממוחשבת המוצלבת עם מערכת תשאול אנושית על ידי יועץ השקעות נדל"ן ובכך אנו יכולים לעזור לכם להבין איזה תקציב מתאים לכם והיכן לחפש את דירת החלומות שלכם, לקבלת ייעוץ כלכלי לקראת רכישת דירה, השאירו פרטים ונקבע אתכם פגישה!