זכרון דברים למכירת דירה: איך ומתי משתמשים בטופס זכרון דברים למכירת דירה?

זכרון דברים למכירת דירה
זכרון דברים למכירת דירה

זכרון דברים למכירת דירה הנו סוג של מסמך הבנות אליו מגיעים הצדדים כחלק מתהליך מכירת דירה. מרבית מוכרי הדירות כלל לא משתמשים בטופס זכרון דברים למכירת דירה וזאת מאחר ומעבר לסכום הכסף שיש לשלם אין מחלוקות גדולים בין הצדדים. אך, כאשר העסקה הופכת למורכבת יותר כתוצאה מהסכמות על מועדי תשלום, מהסכמות על תנאי המכירה עצמה, הרי שיש צורך להביא את ההסכמות לידי ביטוי במסמך כתוב (במקרקעין, מה שלא כתוב. לא קיים!.) במאמר זה ננסה להבין מהו טופס זכרון דברים למכירת דירה ואיך משתמשים בו.

זכרון דברים למכירת דירה

מוכרים דירה? רוצים להבטיח את זכויותיכם בצורה הטובה ביותר? כנראה שתשקלו בשלב זה או אחר להשתמש בטופס זכרון דברים למכירת דירה. זכרון דברים הנו מסמך שיכול לעזור לכם להסדיר את תנאי המכירה וכדי לקבוע עובדות בצורה מוחשית יותר מול רוכשי הדירה. מצד שני, מסמך הבנות זה שאליו מגיעים הצדדים הנו כתוב ומחייב גם אתכם במקרים רבים. כל הכתוב בזכרון דברים למכירת דירה יכול להפוך לשימושי כאשר מגיעים לשלב חיבור חוזה מכר דירה מול עו"ד מקרקעין שיביא את העסקה לידי ביטוי.

מה זה טופס זכרון דברים למכירת דירה?

טופס זכרון דברים למכירת דירה הנו מסמך הפרוס על גבי 1-2 עמודים ובו יש פרטים אודות ההסכמות אליהם הגיעו הצדדים יחדיו כחלק מתהליך משא ומתן שמתקיים. במקרים מסוימים הצדדים מגיעים לאחוזי הסכמה מסוימים כאשר על פרטים נוספים אין הסכמה בשלב חיבור זכרון הדברים. ניתן להשתמש בפורמט זכרון דברים ואו לכתוב אחד בכוחות עצמכם כאשר הפרטים החשובים שיופיעו על גבי המסמך יגדירו בצורה הטובה ביותר את אותן ההסכמות. להלן מרכיבי זכרון הדברים:

  • פרטים מזהים של הצדדים לעסקה – הקונים והמוכרים.
  • פרטים מזהים של הנכס שבעניין – פרטי הדירה כמופיע בטאבו.
  • פירוט הסכמות המתייחסות למבנה, למצב הדירה ועוד..
  • גובה התשלום בפועל על הדירה למכירה.
  • מועדי ואופן תשלום על הדירה למכירה.
  • כל פרט נוסף שהנו חלק מעיקרי המכירה של הדירה.

ככל שהפירוט בטופס זכרון הדברים מפורט ומדויק יותר כך תוקפו המשפטי הופך למשמעותי יותר. כאשר ישנם פרטים מלאים אודות העסקה, ייתכן מאוד שיש לזכרון הדברים תוקף משפטי בדומה לחוזה מכר דירה בפועל. מסיבה זו מצהירים בראשית המסמך ובראשית כל עמוד שזכרון דברים זה אינו חוזה מכר ואינו מחייב ללא אישור מצד עורכי הדין של הצדדים.

מתי משתמשים בזכרון דברים למכירת דירה?

אז אנו יודעים מהו זכרון דברים למכירת דירה, אנו מבינים למה הוא נדרש, אך האם באמת צריך להשתמש בו? האם כדאי להשתמש בזכרון דברים? התשובה לכך כמובן מורכבת ותלויה מאוד בצדדים לעסקה. לרוב, כמוכרי דירות נימנע משימוש בזכרון דברים וזאת מאחר ואנו אלו שמחזיקים את הכוח ביד לקבל את ההחלטות. אך יש מגוון מקרים בהם אנו בכל זאת נדרוש מרוכשי הדירה לחתום מולנו על טופס זכרון דברים למכירת דירה:

  • כאשר יש מספר קונים ואנו רוצים לוודא שהאדם שמולנו רציני בהתנהלותו.
  • כאשר יש חשש לאי הבנות מול רוכשי הדירה ורוצים ליישר את ההדורים מראש.
  • כאשר מדובר בעסקה מורכבת שמחייבת התייחסות לפרטים ייחודיים.
  • כאשר מדובר בעסקה שנעשית עם התניה / הם התחייבות של הצד האחר.
  • ומגוון מקרים נוספים..

כאשר הצדדים חותמים זה מול זה על טופס זכרון דברים למכירת דירה, ביכולתם של הצדדים להתנהל בצורה חופשית יותר ולדון על פרטים נוספים שעליהם כלל עוד לא הגיעו לידי הסכמות וזאת מבלי שישנו חשש לכך שאחד הצדדים יעלם לו באמצע התהליך של המשא ומתן. לרוב מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה במקרקעין קודם לחתימה על זכרון דברים וזאת ליתר ביטחון.

איך משתמשים בזכרון דברים למכירת דירה?

בין אם חיברתם זכרון דברים מותאם אישית ובין אם אתם נעזרים בפורמט שהורדתם באינטרנט חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין ואו אף לבקש ליווי עורך דין כבר בשלב זה. כל דבר שעליו אתם מסכימים יחייב אתכם בשלבים מאוחרים יותר כאשר תגיעו לשלב החתימה על חוזה מכירת הדירה. לחלופין, במידה ואתם רוצים לחבר מסמך שלא יחייב אתכם אך יסדיר את מעמד העסקה ביכולתכם להשתמש בזכרון דברים כאשר אתם מוסיפים בחלקו העליון של העמוד שזהו מסמך שאינו משמש כחוזה מכר ומהווה שלב ביניים בלבד כך שלא ניתן יהיה לטעון לאחר מכן שהתחייבתם לתנאי כלשהו.

אז איך משתמשים בטופס:

  • הוסיפו הערה שמבהירה שמדובר במסמך ביניים בלבד בראשית העמוד.
  • מלאו את הפרטים החיוניים שבלעדיהם עסקה זו לא תוכל לצאת לפועל.
  • שמרו את המקור והגישו העתק לרוכשי הדירה.

עם מסמך זה ניתן לגשת לעורך הדין שיחבר את חוזה המכר בעבורכם מתוך ידיעה שהצדדים הגיעו לכדי הסכמות במרבית הנושאים כאשר ניתן להיעזר במתווך / עורך דין שיגשר בין הצדדים על יתרת המאפיינים אליהם לא הגעתם להסכמות. עורך הדין יכין חוזה מכר שישקף את ההבנות הללו ועל חוזה המכר וחוזה המכר בלבד תחתמו בפועל למכירת הדירה.

צריכים ליווי עורך דין לחיבור זכרון דברים או למכירת הדירה? השאירו פרטים:

צריכים מומחה בדיני מקרקעין?

השאירו פרטים לחזרה:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

גרים במבנה פוטנציאלי לפינוי בינוי?

בואו לבדוק תהליך התחדשות עירונית בבניינכם או של קרוביכם

אהבתם?

שתפו למי שחשוב לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

*בדיקת התאמה קצרה ללא התחייבות, לטובת זירוז הליכי פינוי-בינוי בבניין שלכם, או של הקרובים שלכם.

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

התחל שיחה
היי תרצה להתייעץ?
היי :)
איך נוכל לעזור לך?