בדיקת טאבו: הוצאת נסח טאבו לאימות רישום בטאבו – מתי ואיך?

בדיקת טאבו - בדיקת בעלות בטאבו
בדיקת טאבו - בדיקת בעלות בטאבו

בדיקת טאבו, הוצאת נסח טאבו לאימות הבעלות על נס מקרקעין. הנו חובה. מדובר בפעולה אותה נעשה מספר פעמים בכל עסקת מקרקעין באשר היא וזאת מאחר וזהו הדרך הטובה והבטוחה ביותר לאימות נתונים ופעולות של הצד השני. במאמר זה ננסה להבין מתי והיכן מוציאים נסח טאבו ולמה זה כל כך חשוב לנו!

בדיקת טאבו

לפי חוק המקרקעין, עסקת מקרקעין מגיעה לסיומה אך ורק כאשר היא רשומה בידי רשם המקרקעין בטאבו. כן, ייתכן מאוד שחתמתם על חוזה מכר, שילמתם כסף, אך עד שהדירה אינה רשומה על שמכם בפועל עוד לא הסתיימה העסקה. יתרה מזאת, במידה ושילמתם כסף וחתמתם על חוזה מכר דירה אך עדיין לא נרשמה לטובתכם זכות בנכס הרי שאדם אחר יכול לרכוש את הנכס בתום לב ולזכות בעדיפות עליכם. מסיבה זו המשמעות של רישום בטאבו גדולה מאוד ואנו נבצע בדיקת טאבו בשלבים שונים במהלך העסקה כדי להגן על עצמנו בצורה הטובה ביותר מפני הונאות ונזקים אפשריים.

יש מועדים שונים בהם נרצה לבדוק את הרישום בטאבו:

  1. כאשר אנו מתעניינים בדירה.
  2. כאשר אנו משלמים מקדמה על הדירה.
  3. לאחר תקופת ההתחייבות להעברת הזכויות במלואן.

 בדיקת רישום בטאבו

בדיקת רישום בטאבו נעשית על ידי הוצאת נסח טאבו עדכני ובאופן ישיר בלבד. עלינו לפעול בכוחות עצמנו לקבלת נסח טאבו מבלי שהנסח עובר ידיים וגורמי ביניים. עלינו להנפיק בעלות של 15 ש"ח נסח טאבו שמגיע ישירות מרשם המקרקעין כך שאנו בטוחים שמה שמופיע עליו אכן רשום וקיים בספריו של הרשם. על נסח טאבו יופיעו פרטי מידע רבים שיכולים לנו להסיק מסקנות ולהבין על שם מי הנכס, האם יש שיעבוד לנכס ומגוון פרטים נוספים:

  • מיקום הנכס – על נסח טאבו יופיע גוש, חלקה, תת חלקה של הנכס.
  • בעלות על הנכס – על נסח טאבו יופיע שם בעל הנכס, חלקו בנכס ות.ז.
  • שיעבוד / עיקול – על נסח טאבו יופיעו כל שיעבוד או עיקול בנכס.
  • זכויות בנכס – על נסח טאבו יופיעו זכויות נוספות לבנק או לאדם אחר.

פרטים אלו מאפשרים לנו להכיר היטב את המעמד החוקי והזכויות בנכס כך שניתן להתקדם לעבר עסקת מקרקעין בצורה בטוחה יותר.

מועדי בדיקת רישום בטאבו

כפי שפתחנו את המאמר, ישנם מועדים שונים בהם נהוג ורצוי לבדוק ביתר תשומת לב את נסח הטאבו של הדירה ואו של הנכס מקרקעין שאתם מתעדים לרכוש:

1. כאשר אנו מתעניינים בדירה:

לרוב, אנו לא מכירים את מוכר הדירה. מצאנו נכס מקרקעין שמתאים לצרכים שלנו בלוחות קניה ומכירה באינטרנט ואנו ניגשים לאדם אותו אנו כלל לא מכירים. לא פשוט להתקדם לעסקה בסכומי עתק מול אדם שאינכם מכירים ולכן בשלב ראשון עליכם לבקש ממנו את פרטי הנכס ופרטיו האישיים. על ידי פרטים אלו יחד עם אימות תעודת זהות של המוכר ניתן להנפיק נסח טאבו עדכני לשם השוואת הנתונים. בשלב זה אנו מחפשים את הפרטים הבאים:

  1. בעלות על הדירה – ננסה לוודא שהמוכר אכן רשום כבעליו של הדירה.
  2. זכויות מכירה – נוודא שאכן יש למוכר הדירה את הזכויות למכור את הדירה.
  3. הערות או שיעבודים – נוודא שאין רישום הערת אזהרה לטובת אדם אחר או לבנק.
  4. נתונים נוספים – נבחן את גודל הדירה והזכויות בשטחים המשותפים בבית המשותף.

כלומר, עלינו לבחון את תנאי העסקה כפי שהן מופיעות בידי רשם המקרקעין. בשלב זה נאמת נתונים בכדי שנוכל לדעת שאכן, ניתן להתקדם אל עבר עסקה מול האדם שעומד מולנו וזאת כל עוד הצדדים פועלים בתום לב ולפי חובת החוק.

2. כאשר אנו משלמים מקדמה על הדירה:

חתימה על חוזה מכר דירה מלווה לרוב בתשלום מקדמה מסוימת על הדירה. מדובר במקדמה שיכולה לנוע בין 10%-30% מערך הדירה ומהווה דמי רצינות ואישור נוסף על גבי החוזה לכך שהצד השני יכול להתקדם בכדי לפעול בעבורכם. בשלב זה על הצד המוכר את הדירה לרשום לזכותכם הערת אזהרה שהיא בעצם מעניקה לכם זכות מסוימת בדירה שמונעת מבעל הדירה למכור את הנכס לאחר ללא אישורכם וכך בעצם מבטיחה לכם שבעל הדירה לא יבריח את הנכס ויעלם עם כספכם. מספר ימים לאחר תשלום המקדמה ובהתאם להתחייבות שאליה הגיעו הצדדים יש להנפיק שוב נסח טאבו עדכני ולחפש את הפרטים הבאים:

  1. הערת אזהרה – יש לבדוק שאכן נרשמה לטובתכם הערת אזהרה.
  2. הסרת שעבודים – לעתים עם סכום המקדמה מסירים את השעבודים לנכס.

רק כאשר אכן מופיעה הערת אזהרה על שמכם שניתן להיות רגועים שאתם כעת מוגנים ובטוחים ואדם אחר אינו יכול לרכוש או לזכות בזכויות בנכס זה ללא אישורכם.

3. לאחר תקופת ההתחייבות להעברת הזכויות במלואן:

לאחר שתשלמו את יתרת העלות על הדירה ותקבלו את המפתחות לנכס, ייתכן ויעבור עוד זמן עד להשלמת רישום הזכויות המלאות שלכם בנכס. הסיבה נעוצה בעובדה שלעתים יש להסיר משכנתא על הדירה או כל שיעבוד אחר ובעל הדירה תלוי במידה רבה גם בגורמים אחרים. לרוב מוסכם בחוזה המכר תקופה של חודשים ספורים שלאחריהן הנכס חייב להיות רשום במלואו על שם רוכש הדירה. בסופו של תהליך תרצו לוודא ששמכם ורק שמכם מופיע כבעליו של הנכס וברגע שמגיעים לשלב זה הרי שהעסקה הושלמה בהצלחה.

לסיכום, מומלץ בכל מקרה להיעזר בשירותיו של עורך דין מקרקעין מנוסה שילווה אתכם וידריך אתכם בכל שלב ושלב מה לעשות ואף יעשה זאת במקומכם. במידה והחלטתם מסיבה כלשהי לפעול בכוחות עצמכם בחלק משלבי העסקה. חיוני מאוד לבדוק מספר פעמים את נסח הטאבו וחשוב אף יותר מכך להוציא את נסח הטאבו בכוחות עצמכם ובאופן ישיר. כדי לעשות זאת עליכם להיכנס למדריך זה ולפעול לפי הצעדים האמורים.

רוצים ליווי של עורך דין המתמחה במקרקעין? השאירו פרטים:

צריכים מומחה בדיני מקרקעין?

השאירו פרטים לחזרה:

בלחיצה על כפתור "שליחה" אני מאשר/ת חזרה טלפונית.

גרים במבנה פוטנציאלי לפינוי בינוי?

בואו לבדוק תהליך התחדשות עירונית בבניינכם או של קרוביכם

אהבתם?

שתפו למי שחשוב לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

*בדיקת התאמה קצרה ללא התחייבות, לטובת זירוז הליכי פינוי-בינוי בבניין שלכם, או של הקרובים שלכם.

חדשות יונדלן

הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

פרסמו אצלנו

חשיפה לעשרות אלפי נדלניסטים

עקבו אחרינו!

הלייק שלכם הוא השמחה שלנו

התחל שיחה
היי תרצה להתייעץ?
היי :)
איך נוכל לעזור לך?