פינוי דירה על ידי המשכיר יכול להתרחש במקרים שונים. עד כמה שזה לא נעים מדובר בהליך יחסית פשוט מאחר והמשכירים זוכים להגנה מסוימת מהמדינה כך שימשיכו להשקיע באפיק זה למגורים אך בכל זאת מדובר בהליך ביורוקרטי ומשפטי כזה מצריך סיוע של עורך דין מנוסה. השכרת דירה טומנת בחובה סיכונים שונים ודייר סרבן או חסר אמצעים זו אחת מהם ולכן מומלץ לבצע בדיקת רקע על השוכר טרם כניסתו לדירה וחתימה על החוזה.
פינוי דייר מהדירה בהפרת חוזה שכירות אינו דבר פשוט כפי שזה נשמע. מדובר בהליך שלוקח חודשיים ובהם צריך להוכיח שאכן החוזה שכירות הופר. מדובר באחד מהרגעים הכי לא נעימים לשוכר ולמשכיר ולרוב מי שמגיע למצב זה מדובר באדם קשה יום שניסה ככל יכולתו לעמוד בתשלומים אך לא צלח. במקרים אחרים ייתכן וחובות שנצברו ועיקלו את חשבונו של השוכר..
רוב משכירי הדירה הם משקיעים שמתפרנסים מהנכס ולכן הם לא יכולים להרשות לעצמם להחזיק שוכר שאינו משלם את דמי השכירות כפי שנקבע בחוזה. אם זאת מאחר ולפעמים יש חילוקי דעות ועניינים אחרים יש תהליך מוסדר שהלך והתקצר עם השנים שמאפשר פינוי שוכר בתוך 60 יום מרגע התביעה לפינוי לבית המשפט.
כדי לתבוע את השוכר על המשכיר לשלוח מכתב התראה שנמסר ומאושר על ידי שליח לדואר רשום ורק לאחר תקופה של כחודש שמתאפשר לנו להגיש תביעה בפועל לפינוי השוכר מהדירה. כמובן שהתביעה כוללת הוכחת בעלות על הנכס, אישור משלוח מכתב התרעה, תדפיס החוזה והוכחה להפרת החוזה ולאחר מכן במידה והתביעה מתקבלת יש לשוכר חודש נוסף להמציא תגובה הולמת כדי להגן על עצמו.
בכל מקרה של מחלוקת בין הצדדים על סכומי הכסף שחייב השוכר למשכיר מדובר כבר בתביעה נפרדת לכל דבר ועניין כלומר הדיון יתבצע על מהות הפינוי בלבד. במקרים בהם השוכר נעלם או ברח במודע ואינו מתייצב לבית המשפט ניתן להגיש תביעה בכל זאת ויתקבל פסק דין גם בהעדר הגנה ובחלוף 15 יום נוספים כבר ניתן לגשת להוצאה לפועל ולדרוש את פינוי השוכר בכוח.
כיום בגלל ביורוקרטיות שונות לא מומלץ לחכות להוצאה לפועל ומומלץ לשלוח את צו הפינוי שהתקבל ישירות לשוכר ומיד לאחר מכן לפנות לחברה חיצונית שמאושרת לפינוי מצד ההוצאה לפועל וטיפול בפינוי באופן מיידי ללא המתנה ארוכה ומעצבנת עד לתורכם בהוצאה לפועל, בסופו של דבר השוכר יאלץ לשלם את העלויות לפינויו לאחר שהסכום שהוצע יתווסף לחוב הקיים.
את כל הטפסים לא מומלץ להגיש לבד ועדיף לפנות בעזרתו של עורך דין המתמחה במקרקעין כדי שיעזור לכם להגיש את המסמכים הנכונים וכדי שיזרז לכם את התהליך. בנוסף לפעמים השוכר מציג הגנה בה מתוארים הפרות מצידו של המשכיר דבר שאמנם מחייב הוכחות מצידו של השוכר אך עדיין מומלץ להיעזר עם עורך דין שידע להתמודד עם טענות אילו.
עדיף להיכנס לחוזה ברור עם אנשים הגונים ובעלי אמצעים ולא להגיע לידי פינוי שכולל עגמת נפש רבה והוצאות לא מעטות שבמקרים רבים כלל לא חוזרים לידיו של המשכיר ולכן האחריות שלכם לנפות את השוכרים ולוודא שאתם מסתדרים עם השוכר ומבינים זה את זה, החתימה על החוזה בסופו של דבר מסכמת את הקשר ביניכם וככל שתכיל יותר פרטים כך תהליך הפינוי יהיה קל ומהיר יותר ויגרום לשני הצדדים הרבה פחות נזק.