מעוניינים לשדרג את המטבח שלכם? הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא באמצעות משטח שיש איכותי שנראה טוב אך לא פחות חשוב, גם עונה על הצרכים שלכם ומאפשר לכם להשתמש במטבח בחופשיות.
הכל נשמע פשוט עד שניגשים למתקין השיש הראשון ומגלים שלל דגמים ויצרנים כשכל אחד מתעתד להיות הטוב ביותר לדבריו. העניין מתחיל להסתבך עוד יותר כאשר מגיעים אל המתקין השני והשלישי ומגלים פתאום שלכל אחד יש המלצה אחרת. איך זה יכול להיות אתם שואלים? ובכן יש לכך מספר סיבות כשבראש ובראשונה מתקיני שיש רבים חושבים תחילה על הכיס שלהם ורק אחר כך על המטבח שלכם. במציאות כזאת קל מאוד לעשות טעויות ולשלם מחירים יקרים על משהו שאתם בכלל לא צריכים או חמור מכך, משהו שחשבתם שיענה על הצורך שלכם באופן הטוב ביותר ובמבחן התוצאה גיליתם שלא כך הדבר. אז מה עושים? באים מוכנים ומכירים את האפשרויות הטובות ביותר שקיימות היום. הדרך הטובה ביותר כדי להתחיל ולעשות את זה היא להכיר את המגוון וללמוד איך למצוא את המשטח הטוב ביותר עבורכם. לפניכם המדריך שנכתב בשיתוף חברת ׳שיש אלחי׳ אשר בא לעשות סדר ולסייע לכם למצוא את השיש הטוב ביותר למטבח שלכם.
סוגי שיש למטבח
יש הרבה סוגי שיש כשמרביתם עשויים מחומרים סינטטיים איכותיים. כדי להתחיל ולהבין מה מתאים לכם, בואו ונכיר תחילה את המשפחות העיקריות של המוצרים.
משטחי קוורץ
משטחי קוורץ הם הנפוצים ביותר כשהמותג המוכר ביותר בתחום הזה הוא ׳אבן קיסר׳ שמיוצר בישראל ולצידו ישנו מותג לא פחות טוב שנקרא סילסטון אשר מיוצר בספרד על ידי חברת ׳קוסנטינו׳. משטחי קוורץ איכותיים עברו הרבה שינויים במהלך השנים וכיום הם מציגים יכולות טובות מאוד של עמידות. על הנראות אין בכלל מה לדבר מפני ששלל הדוגמאות פשוט אינסופי ובטוח תמצאו משהו שהולם את הטעם שלכם באופן הטוב ביותר.
משטחי פורצלן
משטחי פורצלן הם הלהיט התורן בעולם השיש למטבח ולא בכדי. העמידות המשופרת ביחס למשטחי קוורץ בכל הקשור לעמידות לחום, שריטות ולכלוך, הביאו לכך שרבים מחפשים דווקא משטחי פורצלן ואינם מוכנים להתפשר על כך. כאן חשוב לציין שלמרות הדעה הרווחת למשטחי פורצלן יש גם חסרונות שבאים לידי ביטוי במחיר גבוה ובהבדלים בין יצרנים שונים. כך לדוגמה יכול להיות משטח מעולה שעמיד לחלוטין בפני חום, אך יכול להיות משטח פורצלן עם עמידות נמוכה יותר וחמור מכך, יש כאלה שרגישים יותר למכות ושברים.
משטחי שיש טבעי
שיש טבעי הוא היחיד שבאמת עשוי משיש הנחצב מהאדמה. בדרך כלל מדובר בגרניט שנחשבת לעמידה מאוד ומתאימה לשימוש ביתי באופן מושלם אם כי קיימים סוגי שיש טבעי שרק נראים טוב וכל שימוש בהם עלול להתגלות ככישלון. החיסרון של שיש טבעי הוא המחיר הגבוה ומגוון הדגמים המצומצם באופן יחסי שכן לטבע אין קטלוג וכל לוח יכול להיות שונה מהאחר.
איזה שיש מתאים לכם?
אם ננסה להיות קצרים וקולעים אפשר לומר שהשיש צריך בראש ובראשונה להראות טוב ולהתאים לטעם האישי שלכם. מעבר לזה, חשוב לקחת בחשבון את הסכום הכספי שאתם מוכנים להשקיע במטבח שכן לא ניתן להשוות מחיר של שיש טבעי לזה של משטח קוורץ. לבסוף, בואו ונדבר תאכלס. האם אתם באמת חייבים משטח שעמיד לחום ב-100% או שניתן להשתמש בתחתית לפני הנחת סירים? האם אתם חייבים משטח שניתן לחתוך עליו מזון בלי קרש חיתוך? אם כל התשובות שליליות, יכול מאוד להיות שאתם לא צריכים להשקיע במשטח היקר ביותר אלא בכזה שמשלב תכונות עמידות גבוהות והתאמה לצורך שלכם. במקרה כזה משטח קוורץ איכותי של יצרן מוביל יכול להתגלות כבחירה חכמה. מצד שני אם התקציב לא מהווה מכשול, תוכלו ללכת על גרניט טבעי או פורצלן ובתנאי שיהיה מהאיכותיים ביותר שקיימים.